OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 22. szerda
Ismertető


2023. március 18., szombat 11:11

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. március 18., szombat (OS) - DK: A szakrendelők államosításával a teljes járóbetegellátás össze fog omlani

    
Március 9-én levelet kaptak a magyar polgármesterek, amelyben az országos kórházi főigazgató jelezte: államosítani szeretnék a járóbeteg szakellátást is. Bár a hivatalos tájékoztatásban a szakellátás harmonizációja szerepel indokként, valójában a gyógyításra szánt támogatások további csökkentése lehet a valódi cél ezzel a lépéssel.

A Demokratikus Koalíció budapesti frakcióvezetőjeként mindent meg fogok tenni, hogy a kormány ne vehesse el tőlünk a járóbeteg szakellátást. Ha államosítják a rendelőket, azzal tönkre is teszik őket, mert ha nem az önkormányzat felel értük, az egész rendszer össze fog omlani. A megállíthatatlanul növekvő várólisták immár napi szinten veszélyeztetik a betegek egészségét, ezért a kormánynak inkább az egyre súlyosabb orvos- és szakápolóhiány enyhítésén kellene dolgoznia, és nem még tovább növelni a helyzet súlyosságát. Az Árnyékkormány szerint minden embereknek joga van a minőségi betegellátáshoz, és nem hagyhatjuk, hogy a kormány még jobban tönkre tegye az egészségügyet. Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy minden magyar európai szintű egészségügyben gyógyulhasson.

Szaniszló Sándor

A DK fővárosi frakcióvezetője, önkormányzati árnyékminiszter


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.