OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. március 20., hétfő 06:42

Illegális bevándorlás – Csaknem hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén
    Szeged, 2023. március 20., hétfő (MTI) - 583 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

        A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 218, szombaton 160, vasárnap 193 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében 12 határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.
     Az elmúlt héten az ország területén 1265 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - március 6-tól 12-ig - a feltartóztatottak száma 921 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 49 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 19 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.