OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. március 23., csütörtök 11:17

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2023. március 23., csütörtök (OS) - MSZP: El a kezekkel a háziorvosoktól!

    Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben való részvételt.

A hírek szerint a Győr-Moson-Sopron és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei háziorvosokat, akik eddig még nem kötöttek szerződést önkéntes alapon az Országos Mentőszolgálattal, 30 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő bírsággal fenyegetik meg.

A Magyar Szocialista Párt már korábban is azt az álláspontot képviselte, hogy a háziorvosok már eleve túlterheltek, átlagéletkoruk 60 év felett van, bőven megdolgoztak már azért, hogy nyugodt életet élhessenek. Jogukban áll, hogy aki nem szeretne ügyeletet vállalni, az tehessen így.

Az MSZP osztja a Győr-Moson-Sopron megyei orvosi kamara területi elnökének állásfoglalását, miszerint ha nincs egészségügyi szükségállapot, akkor a háziorvosok nem vezényelhetők ilyen módon. Egyetértünk a területi elnökkel, aki arra bíztatja az orvosokat, hogy jogászok bevonásával közösen lépjenek fel a nyilvánvaló fenyegetés ellen.

Továbbra is azt javasoljuk az orvosoknak, hogy a kötelező kamarai tagság eltörlése ellenére maradjanak a Magyar Orvosi Kamara tagjai, és támogassák a MOK-ot, mert ez az a szervezet, amely képes fellépni ez ehhez hasonló visszás esetekben.

Dr. Szelényi Zoltán,
az MSZP egészségügyi kabinetének vezetője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.