OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. március 31., péntek 14:42

A Magyar Autóklub közleménye
    Budapest, 2023. március 31., péntek (OS) - A Magyar Autóklub 14 pontja a Széchenyi lánchíddal és a környezettudatos struktúraváltás kérdéseivel kapcsolatban

        A Fővárosi Önkormányzat a kerékpáros közlekedés és az élhetőbb városi környezet érdekében a közúti közlekedés körülményeit rontó intézkedéseket hozott és számos ilyen döntés napirenden van (Lánchíd lezárása; M3 metrópótló buszsávok kerékpársávvá alakítása; Pesti alsó rakpart kétütemű lezárása; Kós Károly sétány lezárása; Nyugati téri és más felüljárók elbontása; két közúti sávos Rákóczi út), eközben az elfogadásközeli új mobilitási stratégiában az új Duna-hidak, közúti gyűrűk másodlagosak, az M0 gyűrű bezárása szinte nemkívánatos. Az újabb és újabb bejelentéseknek se szeri se száma, az intézkedések együttes volumenét és forgalmi hatását se a lakosság, se a szakmai szervezetek nem tudhatják. Itt az idő, tenni kell valamit.
     A Magyar Autóklub Országos Elnöksége a 2023.03.30-i ülésén 14 pontba foglalt állásfoglalást fogadott el, amelyet közread. Szervezetünk feltétlenül fontosnak tartja, hogy az érintett szakterületek, civil szervezetek, maga a lakosság megnyugtató választ találjanak a 14 felvetésre, de nyilván a konszenzus megteremtésében kiemelt felelősség hárul a főváros vezetésére.
     A közlekedésszervezés döntéseit megelőző eljárás során iránymutató követelmények 14 pontja, és annak részletes szakmai kifejtése a Magyar Autóklub hivatalos honlapján és Autósélet weboldalán, a hírek rovatban olvasható.

     Kiadó: Magyar Autóklub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.