OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. május 26., péntek 10:28

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Összesen több mint 2,3 milliárd dollárnyi forrást vontak be a magyar állami fejlesztési bankok a nemzetközi pénzügyi piacokról

    A forrásbevonás különösen annak fényében tekinthető meghatározó sikernek, hogy a háború és az elhibázott szankciók a pénzügyi piacon is bizalmatlanságot és bizonytalanságot okoznak, a befektetők fokozott óvatossággal fektetik be tőkéjüket.

Az EXIM és az MFB a 2,375 milliárd dollárból összesen 1,531 milliárd dollárt fordítanak lejáró kötelezettségeik finanszírozására, így a sikeres tőkebevonás 844 millió dollárnyi új forrást biztosít a magyar gazdaság megerősítését, a vállalkozások versenyképességének növelést, valamint új beruházások és fejlesztések megvalósulását támogató fejlesztési programok számára.
Ebben a nehéz gazdasági helyzetben kiemelten fontos a hazai vállalkozások versenyképességének erősítése és növelése, mert csak így biztosítható a munkahelyek, a családok védelme, a recesszió kivédése és a 1,5 százalékos gazdasági növekedés elérése.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tulajdonosi joggyakorlása alatt álló két magyar fejlesztési bank idén további kötvénykibocsátást nem tervez.

     Kiadó: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.