OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. május 26., péntek 13:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Kocsis-Cake Olivio: Már csak az Árnyékkormány tóparti építési moratóriuma állíthatja meg a Balaton tönkretételét

    Újabb fejezettel bővült a Balaton-part tönkretételének története. Ezúttal Zánkán vette észre a falugondnokság, hogy eltűnt egy 180 négyzetméternyi parti növényzettel borított terület, miután munkagépekkel kimarkolták a mocsaras földet, ezzel pedig az élővilág számára fontos területet vettek el, ami az ott lakók pihenését is szolgálta.

Az Árnyékkormány szerint már csak az általunk javasolt vízparti építési moratórium vethet véget a gátlástalan természetrombolásnak. Orbán Viktor és bűntársai saját tavukként kezelik a Balatont, ahová azt építhetnek, amihez épp kedvük támad: ha már életbe lépett volna a moratórium, akkor még egy kikötőt sem alakíthatnának ki a lakosok megkérdezése nélkül. Így azonban luxusszállodák, luxuskikötők nőnek ki a földből, a szabadstrandokat lezárták, és már csak belépővel lehet bejutni, lassan megfizethetetlen áron. Nem elég, hogy az élelmiszerek ára az egekben van, hogy a bérek alig emelkednek, még a nyaralás és a természet örömét is elveszik a magyarokról. Ezzel szemben a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azon dolgozik, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.

Kocsis-Cake Olivio
Környezetvédelmi ügyekkel foglalkozó árnyékkormánybiztos

Kocsis-Cake Olivio sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.