OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. május 26., péntek 13:18

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Az LMP kikéri a Paks 2 szerződésmódosítások részleteit -

    Az LMP írásbeli kérdést nyújt be annak érdekében, hogy megtudjuk, miként módosult Paks 2 kivitelezési és finanszírozási szerződése. Egy ilyen nagy, közpénzből finanszírozott beruházásnál alapvető követelmény, hogy a kormány ne titkolózzon.

Szijjártó Péter büszkén jelentette be, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a szerződésmódosításokat. A kormány korábban azt ígérte, hogy a brüsszeli zöld lámpa után ismerheti meg a közvélemény a részleteket, így elvárjuk, hogy a szokásostól eltérően ezúttal érdemi választ kapjunk. A magyar embereknek joguk van tudni, hogy a 7 éves csúszásnál járó beruházás költségnövekedését az orosz vagy a magyar fél viseli-e és mennyi pluszköltség merült föl. Az se mellékes, hogy az orosz hitelt mikor kell elkezdeni visszafizetni, és változott-e a kamatozás. Tartunk tőle, hogy a módosítások nem a magyar, hanem az orosz érdekeket szolgálják.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.