OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. május 26., péntek 13:19

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. május 26., péntek (OS) - Az LMP kikéri a Paks 2 szerződésmódosítások részleteit -

    Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elutasítja a paksi bővítést: a szerződések módosítása helyett le kell állítani a beruházást. Nem igaz, amit a külügyminiszter hangoztat, hogy Paks 2 az energiabiztonságot növeli, hiszen importált orosz fűtőelemekkel üzemelne. A legalább 5000 milliárdos beruházás elképesztően drága, nem is beszélve a későbbi leszerelés és hulladékkezelés beláthatatlan költségeivel. A kockázatos atomenergia helyett a zöld átmenet szolgálná Magyarország érdekeit: le kell szigetelni az épületeket és át kell állni megújuló energiára. 2037-re elérhető a 100% megújuló arány, így atomenergia nélkül is biztosítható az energiaellátás.

LMP Sajtó

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.