OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2023. május 27., szombat 22:41

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2023. május 27., szombat (OS) - Ekler Luca vb szintet futott a Budapest Openen. A több évtizedes múltra visszatekintő viadalon most első alkalommal szerveznek parasportolók számára is versenyszámokat.

        Bizonyos para-kategóriák versenyzőinek eddig volt lehetősége versenyezni ép társaikkal, azonban az ülő dobóatléták először vehettek részt rangos hazai atlétikai versenyen.
     Az idei párizsi világbajnokságra biztosan utazó Ekler Luca távolugrásban magabiztosan szerepelt, 574 cm-es eredményével, az idei legjobbját megugorva a nyolcadik helyen végzett. A TFSE versenyzője az utolsó sorozatot követően 200 méteres síkfutásban állt rajthoz és egyéni csúcsot futva, 26,02 másodperccel ezen a távon is teljesítette a paraatlétikai világbajnokságon való induláshoz szükséges szintidőt. Ezzel paralimpiai bajnok atlétánk távolugrásban, 100, 200, és 400 méteres síkfutásban is ott lesz a paraatléták idei legrangosabb versenyén, Párizsban.
     A világbajnoki keret többi tagja is remek formában versenyzett, Szőllősi István súlylökésben elért 13,74 méteres eredménye az abszolút második helyet eredményezte számára. A paralimpiai ezüstérmes középtávfutónk, Biacsi Ilona 800 méteren 2:22,42-es idővel hangolódott a fő versenyszámára az 1500 méteres síkfutásra. Bessenyey Zoltán ülő diszkoszvetésben 13,84 méterre javította az egyéni csúcsát, ezzel megerősítve helyét a világbajnoki utazó csapatban, ahogy Nagy Ambrus is, aki súlylökésben 7,13 méterrel, szintén egyéni csúccsal bizonyított.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.