OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. június 5., hétfő 11:38

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2023. június 5., hétfő (OS) - Tompos Márton Bencsik Andrásnak: a magyar katonák a béke oldalán állnak Koszovóban

    "A putyinista agyrém még nem ért el a mélypontra: Bencsik András szerint a magyar katonák rossz oldalon állnak Koszovóban" – írja posztjában Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese és szóvivője a közösségi médiában azzal kapcsolatban, hogy Bencsik András, kormánypárti propagandista a Hír TV műsorában azt mondta, hogy a magyar békefenntartó katonák rossz oldalon állnak Koszovóban és "belekényszerítette őket a NATO", hogy ott szolgáljanak.

Tompos Márton szerint már-már bámulatos, hogy mennyire mély a putyinista "Mariana-árok" a fideszes propagandistáknál. "Halkan szeretném jelezni, hogy Magyarország a NATO tagja, amit a magyar emberek népszavazáson döntöttek el. Szövetségesi kötelezettségünk, hogy a NATO tényleges békemisszióját támogassuk. Koszovóban az egyik legnagyobb létszámú a magyar kontingens. Nem véletlenül: Magyarország első számú érdeke, hogy a Balkánon béke és biztonság legyen politikailag és gazdaságilag egyaránt" – teszi hozzá a Momentum politikusa.

"A Momentum feladata világos: jeleznünk kell hazánk szövetségeseinek, hogy létezik egy másik Magyarország is, a hazánk nem egyenlő Orbán Viktorral. Elítéljük a koszovói szerb erőszakot a magyar békefenntatókkal szemben, az albánokat pedig szintén nyugalomra kell inteni. Koszovóban békére és biztonságra van szükség, minden más csak a Kreml érdeke" – írja bejegyzése végén Tompos.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.