2024. április 19. péntek

2023. június 6., kedd 16:28

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2023. június 6., kedd (OS) - Brüsszel és a baloldal akadályozza a pedagógusok béremelését – Reagálás a BM közleményére

A kormánypártok egyetértenek azzal, hogy a pedagógusok bérét jelentősen emelni kell, ezért fontos az Országgyűlés elé kerülő, ezt megalapozó, új pedagógus életpálya törvényjavaslat. A magyar pedagógusok átlagbére 800 ezer forintra emelkedik, ha Brüsszel kifizeti a Magyarországnak járó uniós forrásokat és végre tudjuk hajtani a tervezett pedagógusbéremelést. Szégyen, hogy a magyar baloldal európai parlamenti képviselői mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. A baloldal brüsszeli képviselői - név szerint: Dobrev Klára, Cseh Katalin, Donáth Anna, Molnár Csaba, Ara-Kovács Attila, Gyöngyösi Márton, Rónai Sándor, Ujhelyi István - havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azért dolgoznak Brüsszelben, hogy a magyar pedagógusok ne kapják meg a béremelést, és ne kereshessenek 800 ezer forintot.

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Kiadó: Fidesz