OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. június 7., szerda 10:06

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért közleménye
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Klímaadaptációs célú vízgazdálkodás, avagy fókuszban a tudatos és fenntartható vízhasználat Az éghajlatváltozás jelenségét ma már saját bőrünkön érezzük, hiszen az elmúlt években az olyan extrém időjárási jelenségek, mint az aszályok, hőhullámok vagy éppen a villámárvizek közvetlen környezetünkben is egyre gyakoribbá váltak. Keserű tapasztalatok sokasága igazolja, hogy a klímaváltozás hatásainak lehetőség szerinti mérséklése és a változó körülményekhez való minél eredményesebb alkalmazkodás mindannyiunk közös érdeke.

    Az északkelet-magyarországi régióban e törekvések egyik élen járó kezdeményezéseként valósul meg a Miskolci Egyetem vezetésével a LIFE-CLIMCOOP projekt, melynek egyik fő célja ösztönözni a települések és helyi vállalkozások együttműködését a klímaváltozáshoz való sikeres adaptáció érdekében. A projekt egyik alapvetése, hogy a köz- és magánszféra közötti partnerségek kialakulása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a települési szereplők összefogva eredményesebben tudjanak fellépni az éghajlati kockázatok csökkentése és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképesség növelése érdekében.
A klímaadaptációs célú közös fellépés egyik fő eszköze az úgynevezett Water Stewardship, amely egy vállalati szférából származó koncepció. Lényege röviden, hogy a vállalatok a saját termékeik életciklusában érintett szereplők bevonásával igyekeznek minél hatékonyabb vízgazdálkodást megvalósítani.
További részletek a projekt honlapján olvashatók.
     Kiadó: KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.