OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. június 7., szerda 13:54

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. június 7., szerda (OS) - Újabb szintre lépnek Magyarország és Azerbajdzsán védelmi kapcsolatai

        A Magyarország és Azerbajdzsán között januárban kiemelt stratégiai partnerségi szintre emelt kapcsolat kiváló keretet nyújt katonai-védelmi együttműködésünk megerősítéséhez is – jelentette ki a honvédelmi miniszter, miután tárgyalt Hasanov Zakir Asgar oglu vezérezredes, azeri nemzetvédelmi miniszterrel.
     Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: a két ország közötti katonai együttműködés következő lépcsője, hogy a nyár folyamán megnyílik a magyar attaséhivatal Bakuban, ami a közös munka további folyamatát fogja megkönnyíteni a katonai kooperáció, és a védelemipar terén.
     Hangsúlyozta: ma Azerbajdzsán nemcsak az energetika területén játszik kiemelt szerepet Európa szempontjából, a kaukázusi térség stabilitása szintén legalább ilyen fontos szempont.
     Beszámolt arról, hogy Hasanov Zakir Asgar oglu nemzetvédelmi miniszterrel kölcsönös tapasztalatcserében állapodtak meg. A miniszter rámutatott: Azerbajdzsán komoly hadsereggel és háborús tapasztalattal rendelkezik, amelynek megismerése érdekében szakértői cserékre fog sor kerülni. A hadsereg fejlettségéről a honvédelmi miniszter személyesen is meggyőződhetett a különleges egységek kiképzésenek megtekintése alkalmával.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.