OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2023. június 8., csütörtök 01:08

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közleménye
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - Értéktára bemutatásával és hangversennyel ünnepelte magát a 70 éves állami zeneoktatás.

    1952 után jött létre az a zeneoktatási rendszer, amely a magyar közoktatásban megőrzendő értéknek, a világban pedig hungarikumnak számít.
A művészetoktatás értékeit tárja a nyilvánosság elé az MZMSZ gondozásában az a digitális könyv-, kép-, hang- és módszertantár, amely Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktár név alatt 2018 óta folyamatosan bővül.
Az első körben azokat a nagy múltú városi iskolákat mutatta be, amelyek már jóval az állami zeneiskolák létrejötte előtt is nagy létszámmal és eredményesen működtek.
2020-2022-ben bekerültek kisebb települések többnyire fiókintézményekből önállósodott intézményei is, amelyek sok esetben heroikus küzdelmet folytattak/folytatnak azért, hogy az ország hátrányosabb helyzetű térségeiben is lehetővé tegyék a gyerekek számára a minőségi zene-és művészeti oktatást.
Az Értéktár bemutatására 2023.június 2-án 17 órától a BMC koncerttermében került sor, majd a fővárosi művészeti iskolák tanévzáró hangversenye hangzott el, melyen az országos illetve nemzetközi zenei versenyeken díjat nyert szólisták, együttesek léptek fel.
Majd köszöntötték a főváros zeneoktatásában több  mint 35 éve eredményesen dolgozó tanárokat.
Az esemény fővédnöke dr. Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára volt.

     Kiadó: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.