OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2023. június 8., csütörtök 14:08

A Kortárs Építészeti Központ Alapítvány közleménye
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - Ezen a nyáron mutatják be a TÁJTÉKA  “Üdvözöl a Balaton-felvidék-Használati útmutató itt élőknek, beköltözőknek, látogatóknak" című kötetét Káptalantótiban. A VEB 2023 EKF program célja, hogy megtalálja, összekapcsolja, párbeszédre és közös alkotásra ösztönözze azokat, akik számára fontos, hogy pozitív irányba alakuljon a Balaton-felvidéki táj sorsa. A régió örökségével és jövőjével foglalkozó program második könyve éppen ezt valósítja meg. A szerzők, a KÉK-Kortárs Építészeti Központ munkatársai arra a kérdésre keresték a választ, hogyan tudnak ezek a szereplők a térség fejlődéséért, a kultúrtáj fennmaradásáért tenni, miközben saját jólétük is érvényesül abban a régióban, amit sokan a “jó élettel" azonosítanak.

    A szerzők az elmúlt hónapokban saját kutatásaik mellett számos beszélgetésen és szervezett találkozón gyűjtötték a jó gyakorlatokat, praktikus tudnivalókat a Balaton-felvidéki életmóddal, tájhasználattal, közösségekkel, építkezéssel és vállalkozással kapcsolatban. A kiadvány ezekből építkezve ad gyakorlati tanácsokat, hogyan lehet együttműködő közösségeket, fenntartható építési és gazdálkodási gyakorlatokat, a tájjal és a helyi hagyományokkal harmonizáló életmódokat és a helyi adottságokból táplálkozó, sikeres vállalkozásokat kialakítani. Ezért egyaránt szól őslakosoknak és bebíróknak, döntéshozóknak, szakembereknek és vállalkozóknak, de a látogatóknak is.

A könyvbemutatóról további információk a tájtéka weboldalán vagy Facebook oldalán olvashatóak.

     Kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.