OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2023. június 8., csütörtök 15:38

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2023. június 8., csütörtök (OS) - A munkavállalók egészsége vagy az ázsiai akkugyártók profitja ér többet a kormánynak? – A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul Nagy Márton miniszterhez

    Többtucatnyian lettek rosszul néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban mérgező anyagok belélegzése miatt. A havária hétfőn a gyár Elektród nevű részlegében történt. A mérgezést szenvedett munkások hánytak és hasmenésük volt, többeknek kiütésük lett. Sajtóinformációk szerint az érintettek védőfelszerelés nélkül dolgoztak többek között olyan veszélyes nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően jelentkeztek náluk a mérgezésre utaló tünetek. Mindezek tetejében még a bérüket sem kapták meg hetek óta. A Párbeszéd – ZÖLDEK írásbeli kérdéssel fordul a munkavédelemért felelős Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterhez.

Nem ez az első alkalom, hogy az Orbán-kormány által racionális ok nélkül, százmilliárdos állami ráfordításokkal Magyarországra telepített akkumulátoripar magyar embereknek okoz tömeges egészségkárosodást. A gödi akkumulátorgyárban az elmúlt 3 évben közel 40 súlyos munka- és környezetvédelmi szabálytalanság történt. A munkahelyi balesetek pontos számát – jogellenesen – titkolják, de lehet tudni, hogy már haláleset is előfordult.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.