OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. szeptember 15., péntek 13:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 15., péntek (OS) - Dobrev Klára: Energiademokráciát fog teremteni az Árnyékkormány a háztartási energiatermelés és a lakások szigetelésének támogatásával

    Megújuló energiaforrásokon alapuló energiademokráciát fog létrehozni az Árnyékkormány, amelynek lépései már az első intézkedések között lesznek a kormányváltás után – fogalmazott Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök az Eötvös10 Művelődési Házban tartott pénteki környezetvédelmi konferencián.

A rendezvényen Dobrev Klára elmondta, az energiademokrácia lényege, hogy a háztartások nem csak fogyasztói, hanem termelői is lesznek az energiának. Az árnyék-miniszterelnök példaként Németországot említette, ahol már erkélyekre szerelhető háztartási napelemeket árulnak a boltokban.

Dobrev Klára szerint az energiademokrácia feltétele, hogy az állam pénzügyileg is támogassa a háztartási energiatermelést, valamint a házak és lakások energetikai korszerűsítését, szigetelését. Az árnyék-miniszterelnök hozzátette, hogy kormányváltás esetén el fogják érni, hogy a háztartások energiaigénye a mostaninál lényegesen kisebb legyen, viszont energiatermelésük meghaladja az energia-felhasználásukat. Az Árnyékkormány felszámolná az energiaszegénységet is, mert sokan képtelenek megfizetni a fűtést vagy a világítást, amely a tisztességes életminőséghez szükséges.

"Nincs más kiút. A mai kormány rezsicsökkentésre alapozta egyik fő politikai legitimációját, miközben az eredmény, amit fel tudnak mutatni: drága és környezetszennyező energia" – fogalmazott Dobrev Klára.


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.