OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. szeptember 18., hétfő 15:57

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2023. szeptember 18., hétfő (OS) - Öt területen azonnali beavatkozásra van szükség!

    A válságot nem más, mint a Fidesz okozta, miattuk kevés a posta, az orvos, a tanár és omlanak össze a szociális ellátások. Az MSZP ezt nem nézi tétlenül, ezért az Országgyűlési Képviselőcsoport ősszel öt területen kezdeményez azonnali beavatkozást.

1. Haza kell hozni az uniós forrásokat! A kormány tegyen eleget az Európai Bizottság követeléseinek, a támogatásokat pedig ne lopja el.
2. Biztos megélhetést gyermekkortól időskorig! 8%-os fizetésemelést, adómentes minimálbért, az európai minimális bér bevezetését, a nyugdíjminimum emelését és dupla családi pótlékot javaslunk.
3. A magyar dolgozók jogait meg kell védeni! Csak olyan munkaadó alkalmazhasson külföldi vendégmunkást, ahol van kollektív szerződés.
4. Az önkormányzatiság helyreállítása! Közvetlen uniós forrásokkal és az önálló gazdálkodás visszaállításával.
5. Esélyteremtő oktatást mindenkinek! Tudás alapú közoktatást, pedagógusbér-emelést és a tankötelezettség 18 éves korra történő visszaállítását kezdeményezzük.

Az MSZP a javaslatokat az őszi ülésszakon az Országgyűlés elé terjeszti, hiszen mindannyiunk érdeke mielőbb kimászni a Fidesz által ásott gödörből.

Dr. Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.