OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. szeptember 18., hétfő 17:49

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 18., hétfő (OS) - Ausztrál kezdeményezésre lett  a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, "Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" mottóval.

    Ehhez csatlakoztunk Szcientológia önkéntes lelkészeinkkel. Már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházunk épületének környékén és más helyeken szemetet szedünk.

Ezúttal különböző helyszíneken, három csapatunk vett részt az akcióban. Az egyik 15 önkéntes lelkésszel Budapesten a XIII. kerületben tisztította meg a Duna Pláza környékén és a Marina part egy részén a járdákat, bokrokat, utcákat. Másfél óra leforgása alatt 15 zsák szemetet szedtek össze.

Egy másik csapatunk Kispesten 10 zsák, egy harmadik, nyíregyházi önkéntes lelkész csapatunk pedig két hatalmas zsák szemetet szedett össze a környékükön lévő járdáról és egy közösségi parkolóból.

A zsákokba minden helyszínen a szokásos cigicsikkek, eldobott üdítős dobozok, zacskók, csokis papírok, romlott élelmiszert tartalmazó dobozok, stb. mellett sok üvegszilánk is került. Ezeket több helyen felseperték az önkéntesek a bicikli útról, nehogy valaki defektet kapjon.

E világnap legfőbb célja nyilván nem pusztán maga a takarítás, hanem hogy jó példát mutassunk, és ezáltal felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden egyes eldobott szemét igenis számít, összeadódik.

Amennyiben tényleg mindannyian elhatároznánk, hogy sosem dobunk el szemetet, és a saját környezetünket rendben tartjuk, akkor tiszta lenne a bolygónk, és egyáltalán nem is lenne szükség a Szemétszedés világnapjára.
    
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.