OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2023. szeptember 19., kedd 09:26

A Magyar Ateista Társaság közleménye
    Budapest, 2023. szeptember 19., kedd (OS) - Már az ENSZ is vizsgálja Békés Gáspár elbocsátását

    Az ENSZ különleges megbízottai közül hárman is vizsgálják a KDNP kampánya nyomán a Főpolgármesteri Hivatal által kirúgott Békés Gáspár ügyét a Humanists International indítványára. Békést azt követően bocsátotta el az ellenzéki vezetésű Főváros, hogy a vasárnap.hu pártportál felháborodott Békés évekkel a munkaviszonya előtt írott blogbejegyzésén, amelyben felvetette, hogy az újszülöttek megkeresztelése ellentétes a gyermekjogokkal. Elbocsátását két bíróság ítélte jogellenesnek, egy harmadik pedig jogerősen kimondta, hogy Békés írásbeli figyelmeztetése jogellenes volt. A Főváros mégis újabb fellebbezést nyújtott be.

Békés Gáspár számos fenyegetést kapott, (köztük halálosat is), de feljelentéseit a rendőrség és az ügyészség is elutasította, a Főváros pedig közleményben határolódott el tőle. Emiatt Békés Gáspár felkerült a veszélyeztetett humanisták listájára.

Az ENSZ vallási és világnézeti szabadsággal, a szólás- és véleményszabadsággal és a kisebbségi ügyekkel foglalkozó különleges megbízottjai aggodalmukat fejezték ki Békés ügye miatt és felszólították a Magyar Kormányt adatszolgáltatásra és a fenyegetések miatti feljelentés elutasításának indoklására. Érdemi válasz helyett a kormány a keresztényüldözésre hivatkozott, a Főváros pedig hallgat.

Felszólítjuk a Fővárost, vizsgálja felül álláspontját, vonja vissza a fellebbezést és az elbocsátásban részt vevő munkatársait vonja felelősségre és kérjen bocsánatot Békés Gáspártól.

     Kiadó: Magyar Ateista Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.