OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2005. január 3., hétfő 11:23

Újévi ajándék betegeknek az ABOSZ-tól
    Budapest, 2005. január 3., hétfő (OS) - Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) tapasztalatai szerint fontosnak tartja, hogy a betegek és hozzátartozóik egyetlen jól áttekinthető lapon rögzíthessék a számukra felírt gyógyszerek szedésére vonatkozó legfontosabb adatokat. Az ABOSZ a betegek és hozzátartozóik gondjainak csökkentésére elkészített és felajánl egy a fenti célra alkalmas, könnyedén kinyomtatható táblázatos segédeszközt.

    Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) tapasztalatai szerint fontosnak tartja, hogy a betegek és hozzátartozóik egyetlen jól áttekinthető lapon rögzíthessék a számukra felírt gyógyszerek szedésére vonatkozó legfontosabb adatokat.

Igen gyakran – csaknem jellemzően – fordul ugyanis elő, hogy a betegek az idő múlásával már nem pontosan emlékeznek a többnyire csak a gyógyszerek külső (a használatba vételkor eldobott) védődobozára felírt adatokra. Különösen gyakori ez a nem állandóan, de esetleg időnként visszatérően használt gyógyszereknél.
A rendszeresen előírttól eltérő mennyiségben, vagy nem az előírt időben használt gyógyszerek sajnos akár súlyosan is veszélyeztethetik a betegek egészségét.

Az ABOSZ a betegek és hozzátartozóik gondjainak csökkentésére elkészített és felajánl egy a fenti célra alkalmas, könnyedén kinyomtatható táblázatos segédeszközt.
A  Gyógyszerszedési emlékeztető  a betegek vagy orvosaik saját céljára a szövetség honlapjáról (www.abosz.hu) elérhető, szabadon másolható, felhasználható! Az üres táblázat kinyomtatva közvetlenül alkalmas kézírásos kitöltésre, de számítógépen elmentve egyszeri kitöltés után, mindig csak a változások átírásával, kis energiaráfordítással elkészíthető a mindenkori állapotnak megfelelő, áthúzások és kézi javítások nélküli változat. Az eszköz profitérdekelt hasznosítása tilos!

További információk a következő telefonszámon: (06-1) 316-9008.

Szándékunkban áll, hogy a közeli jövőben egyéb segédeszközöket is elhelyezünk honlapunkon.

Betegtársainknak az újévre azt kívánjuk, hogy a saját táblázatukban egyre kevesebb gyógyszer beírására legyen szükségük.


Budapest, 2005. január 3.



Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,
a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az OS-anyagok nem az MTI kiadás részei, szó szerint továbbított szövegeiért a közlő a felelős.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.