OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető


2007. október 11., csütörtök 16:10

Hazugság nem lehet a jogalkotás alapja (1. rész)
    Budapest, 2007. október 11., csütörtök (OS) - A magyar valóság ma a demokrácia jelmezébe bújtatott hétköznapi diktatúráról, és legjobb eszközéről, a hazugság kiterjedt és következetes alkalmazásáról szól. Magyarországon ma demokrácia van az Alkotmány papírlapjain, feltéve, ha a kérdést elegendő távolságból érdektelenül, vagy éppen az ország még alaposabb kifosztásának érdekétől vezérelt szemmel vizsgáljuk. A részletes vizsgálódásra nem vállalkozók számára még a jogszabályokban leírtak is demokratikus jogállami képet mutatnak. Magyarország hétköznapi valóságában azonban nincs demokrácia, az állam legfőbb hatalomgyakorlói köre, nap mint nap durván megsérti az alkotmányos népszuverenitás legelemibb elveit, tehát erőszakos hatalomgyakorlást folytat.

    Mindezt abban a csak számukra megnyugtató tudatban tehetik, hogy Alkotmányunk az erőszakos hatalomgyakorlást látszólag teljesen feleslegesen tiltja, hiszen az erőszakos állam legfőbb végrehajtó szerve, az erőszakos Kormány ellen csak nála lehet, egyébként feleslegesen panaszkodni.

A magyar törvények alapján az ügyészség például nem vizsgálhatja az egyszerű többségi mandátumával alkotmányellenesen és szemérmetlenül visszaélő erőszakos Kormány törvénysértő jogalkotó tevékenységét, és ugyanígy nem minősítheti az igazságszolgáltatás sem az erőszakos hatalomgyakorlás szintén alkotmánysértő hátterét ugyanilyen egyszerű többség alapján biztosító parlament jogsértő cselekedeteit. A politikai bűnözés tehát hazánkban nem tilos, a büntetőtörvénykönyv számára ismeretlen fogalom, azaz megengedett.

Utólagos ellenőrzési lehetőséget egyedül az Alkotmánybíróság biztosít, de ennek hatékonyságát jól jellemzi, hogy a parlament minden gátlás nélkül sorozatosan figyelmen kívül hagyja az alkotmánybírók olyan, elvben kötelező határozatait, amelyek a törvényhozókat határidő megadásával, konkrét törvényi szabályozások megalkotására szólítják fel.
Az erőszakos hatalomgyakorlók az Alkotmánybíróságnak pusztán az alkotmánysértő törvényeket megsemmisítő döntéseit nem tudják kijátszani, ezek a döntések azonban éppen az ilyen jogszabályok sorozatos áterőltetése miatt csak nagyon későn születnek meg, tehát gyakran nem alkalmasak a károkozás időben történő meggátlására.

A magyar egészségügyet a két kormánypárt minden komolyabb választói akaratot felrúgó koalíciós megállapodása alapján kialakított, részletesnek hazudott jogalkotási koncepció alapján akarják néhány hónap alatt az eddigieknél is brutálisabban felforgatni úgy, hogy a koncepciónak már a címe (Az egészségbiztosítási rendszer átalakítása: az új egészségpénztári rendszer) is igénytelen, szakmailag értelmetlen, alcímének (a társadalmi vita és a koalíciós megállapodás alapján kialakított részletes jogalkotási koncepció) kezdete pedig közönséges hazugság.

(folytatás a 2. részben)


Pós Péter
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke
a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) állandó résztvevője
a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.