OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


1989. október 20., péntek 00:00

A Magyar Szocialista Párt kongresszusának állásfoglalása a nemzeti megbékélésről (2. rész)
    

    Ennek szellemében a Magyar Szocialista Párt kongresszusa javasolja a párt országgyűlési csoportjának, hogy kezdeményezze a parlamentben a nemzeti megbékélés szellemét kifejező nyilatkozat megtételét és október 23-a nemzeti emléknappá nyilvánítását.
    Kezdeményezi, hogy a Minisztertanács a lefolytatott rehabilitációs eljárásokkal kapcsolatban - az alaptalanul elítéltek jogi és erkölcsi felmentésén kívül - a méltányos és a társadalom által elviselhető anyagi jóvátételről is intézkedjen.
    Az MSZP ajánlja a kormánynak, hogy a parlamenti munkarend alakítása során vegye figyelembe a perek felülvizsgálatának eredményeit és javasolja, hogy a törvény szolgáltasson igazságot minden ártatlanul elítélt és meghurcolt embernek.
    Felkérjük a párt tagjait, hogy támogassák a nemzeti megbékélés ügyét és higgadt, érvelő politizálással segítsék annak gyakorlati megvalósítását.
                               X

     Az MSZP Elnöksége felhívja a párt tagjait és szervezeteit, hogy a kongresszus állásfoglalásának szellemében emlékezzenek meg a 33 éve történtekről, a barrikád mindkét oldalán elesettekről, ,56 áldozatairól. (OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.