2024. április 24. szerda

2009. január 29., csütörtök 12:18

A WC-pumpás tüntetések utóhangja, avagy a Vasasért Egyesület WC-Pumpás tüntetés néven ismertté vált tiltakozásainak utóélete, és amit a számlák kezeléséről egyébként tudni kell.
    Budapest, 2009. január 29., csütörtök (OS) - A Vasasért Egyesület - képviselve a pécs-vasasi, pécs-somogyi és pécs-hirdi lakosokat - kijelenti, hogy továbbra sem ért egyet a pécsi önkormányzat 35/2007-es (08.02) rendeletével, ebből kifolyólag sérelmezi, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. - az önkormányzat vezetésétől kapott ígéretek ellenére - sorozatos szórólapokkal, egyenlegértesítőkkel és fenyegetésekkel igyekszik rábírni a terület lakosait, hogy fizessék be a kiküldött eseti számlákat. Mi ezt továbbra is sérelmezzük és további lépéseket teszünk a Pécsi Víznű Zrt. felé, hogy változtassa meg álláspontját. Továbbra sem fogadjuk el, hogy el nem végzett munkáért kelljen fizetnünk.

Sok idő telt el a Vasasért Egyesület  WC–pumpás  akciósorozata, tüntetései óta. Több fórumon (pl.: BaMa, Pécsiujság) heves párbeszédet, olykor a személyeskedést sem nélkülöző vitát váltott ki.
Felfigyeltek rá több országos és helyi média orgánumai is (többek közt: Népszabadságonline, Hír TV, Magyar Nemzet, Új Dunántúli Napló, pecsvasas.extra.hu, pecsiujsag.hu, bama.hu, pecsinapilap.hu), és kisebb-nagyobb részletezéssel újabb cikkek születtek a témában.
Megindult valami, megkavartuk....az állóvizet kis hazánkban, szűkebb pátriánkban. Nem az volt a szándékunk, hogy felelőtlen, elhamarkodott döntésre, visszavonhatatlan lépésre késztessük a lakosságot, de rá kellett már lépni a közöny és tespedtség ingoványos talajáról, a közös ügyeink előremozdítását célzó érdekérvényesítés útjára.
Tudtuk, hogy ez nem lesz kis vállalkozás, tele reményeink és félelmeink megannyi látomásaival, de ha nem teszünk semmit, akkor csendben asszisztálunk a minket körülvevő és kihasználó városi adminisztráció érdekeihez.
Hangsúlyozni szeretnénk még egyszer: senkit sem bíztatunk törvénytelenségre! A szabályok betartása – még, ha nem is értünk egyet velük – mindannyiunk közös érdeke, de semmi sem gátolhatja meg a szabad akaratot, gondolkodást, és az ebből fakadó érdekérvényesítést.
Ennek érdekében őszinte tiszta szívvel minden érintettnek azt javasoljuk, hogy éljen a jogorvoslat lehetőségével, vitassa, kifogásolja meg a Pécsi Vízmű Zrt. által kiküldött egyenlegértesítőket, szórólapos fenyegetéseket a végsőkig. Amikor odáig fajulnak esetleg a dolgok, hogy jogi útra kényszerítenek bennünket, akkor ígérem, nem hagyjuk cserben az addig velünk együtt kitartókat.
A fenti gondolatok reményében Önökkel együtt bízunk benne, hogy kitartásunk, állhatatosságunk biztosan meghozza a kívánt eredményt, erőfeszítéseink célba érnek.
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

(c) Copyright MTI Zrt.