OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2009. január 29., csütörtök 12:18

A WC-pumpás tüntetések utóhangja, avagy a Vasasért Egyesület WC-Pumpás tüntetés néven ismertté vált tiltakozásainak utóélete, és amit a számlák kezeléséről egyébként tudni kell.
    Budapest, 2009. január 29., csütörtök (OS) - A Vasasért Egyesület - képviselve a pécs-vasasi, pécs-somogyi és pécs-hirdi lakosokat - kijelenti, hogy továbbra sem ért egyet a pécsi önkormányzat 35/2007-es (08.02) rendeletével, ebből kifolyólag sérelmezi, hogy a Pécsi Vízmű Zrt. - az önkormányzat vezetésétől kapott ígéretek ellenére - sorozatos szórólapokkal, egyenlegértesítőkkel és fenyegetésekkel igyekszik rábírni a terület lakosait, hogy fizessék be a kiküldött eseti számlákat. Mi ezt továbbra is sérelmezzük és további lépéseket teszünk a Pécsi Víznű Zrt. felé, hogy változtassa meg álláspontját. Továbbra sem fogadjuk el, hogy el nem végzett munkáért kelljen fizetnünk.

    Sok idő telt el a Vasasért Egyesület  WC–pumpás  akciósorozata, tüntetései óta. Több fórumon (pl.: BaMa, Pécsiujság) heves párbeszédet, olykor a személyeskedést sem nélkülöző vitát váltott ki.
Felfigyeltek rá több országos és helyi média orgánumai is (többek közt: Népszabadságonline, Hír TV, Magyar Nemzet, Új Dunántúli Napló, pecsvasas.extra.hu, pecsiujsag.hu, bama.hu, pecsinapilap.hu), és kisebb-nagyobb részletezéssel újabb cikkek születtek a témában.
Megindult valami, megkavartuk....az állóvizet kis hazánkban, szűkebb pátriánkban. Nem az volt a szándékunk, hogy felelőtlen, elhamarkodott döntésre, visszavonhatatlan lépésre késztessük a lakosságot, de rá kellett már lépni a közöny és tespedtség ingoványos talajáról, a közös ügyeink előremozdítását célzó érdekérvényesítés útjára.
Tudtuk, hogy ez nem lesz kis vállalkozás, tele reményeink és félelmeink megannyi látomásaival, de ha nem teszünk semmit, akkor csendben asszisztálunk a minket körülvevő és kihasználó városi adminisztráció érdekeihez.
Hangsúlyozni szeretnénk még egyszer: senkit sem bíztatunk törvénytelenségre! A szabályok betartása – még, ha nem is értünk egyet velük – mindannyiunk közös érdeke, de semmi sem gátolhatja meg a szabad akaratot, gondolkodást, és az ebből fakadó érdekérvényesítést.
Ennek érdekében őszinte tiszta szívvel minden érintettnek azt javasoljuk, hogy éljen a jogorvoslat lehetőségével, vitassa, kifogásolja meg a Pécsi Vízmű Zrt. által kiküldött egyenlegértesítőket, szórólapos fenyegetéseket a végsőkig. Amikor odáig fajulnak esetleg a dolgok, hogy jogi útra kényszerítenek bennünket, akkor ígérem, nem hagyjuk cserben az addig velünk együtt kitartókat.
A fenti gondolatok reményében Önökkel együtt bízunk benne, hogy kitartásunk, állhatatosságunk biztosan meghozza a kívánt eredményt, erőfeszítéseink célba érnek.
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.