OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2010. június 15., kedd 13:37

A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2010. június 15., kedd (OS) - Érthetetlennek, sértőnek és egy konzervatív kormány miniszteréhez méltatlan kijelentésnek minősítette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy napilapban megjelent nyilatkozatát a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének elnöke.

    A miniszter nyilatkozatában  muslicakergető pénzügyőrök -ről beszél,  akik állami pénzből fegyverrel, kommandóként járják a településeket , és hatalmas költséggel jár fenntartásuk. A miniszter közel 7.000 főt sértett nyilatkozatával, mondta az elnök, azt gondoltam ebben a helyzetben egyedül a köszönet és az elismerés szavai szólhatnak a kormány részéről, elismerve a több hete több száz pénzügyőr gáton végzett hősies munkáját.
    Nem a pénzügyőrök írják azokat a jogszabályokat, melyeket végre kell hajtaniuk, ezért a törvényhozó hatalom a felelős. Jelenleg a kormány felel a pénzügyőrök munkájának irányításáért, ezért is érthetetlen a nyilatkozat, hiszen 143 évig minden kormány elismerte és igényt tartott a pénzügyőrök munkájára.    
    A testület hatalmas költségű fenntartásáról pedig, a miniszter úr a kormányon belül is megkaphatja a választ, hiszen a kormány informatikai szakterületéért helyettes államtitkárként a volt gazdasági parancsnok-helyettes dolgozik, akinek személye valóban biztosította a testület hatékony működését. Az érdekvédelmi szervezet egyben kéri a miniszter urat, hogy nevezze meg azokat a bevételeket, melyek az elmúlt időszakban kiestek és a nyilatkozatában említett.
    A szakszervezet elnöke egyben tájékoztatást kér arról is, hogy milyen hatásvizsgálatot végzett a kormány a bérfőzési szeszadó eltörlésével kapcsolatban, és ez milyen hatást vált ki a piacon, és a liberalizáció veszélyeztetheti-e a jövedéki adó bevételeket. Nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy jelenleg Magyarországon közel ötszáz bérfőzést végző kis- és középvállalkozás létezik, akik az elmaradott településeken gyakran egyedüli munkáltatóként jelennek meg. Az ő sorsukat is befolyásolhatja a pálinkafőzés tervezett liberalizációja - tette hozzá az elnök.    

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.