OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2010. november 9., kedd 09:25

Hetedik alkalommal indultak el az Afrikai – Magyar Egyesület (AHU) önkéntes orvosai, akik a madagaszkári Antsirabe és a környező falvak lakóin segítenek.
    Budapest, 2010. november 9., kedd (OS) - Budapest, 2010. november 8. – Az Afrikai - Magyar Egyesület immár hetedik alkalommal önkéntes orvosokat küld – ezúttal Madagaszkárra. A hat fős csapat 2010. november 9-én utazik el Budapestről, hogy Párizson keresztül megérkezzen a madagaszkári fővárosba, Antananarivóba, majd Antsirabéba, és megkezdje egy hónapos gyógyító, oktató tevékenységét.

    A Dr. Olácsi Judit, győri fül-orr-gégész szakorvos, Dr. Pintér Nóra, budapesti háziorvos, Dr. Kis Imre, tokaji háziorvos, dr. Farkas Gabriella, alternatív pedagógiai módszerek szakértője, Viniczai Virág, francia tolmács és Kiss Virág, AHU-koordinátor alkotta csapat ezúttal a madagaszkári Antsirabe környékén dolgozik majd –  nemcsak a városban, hanem a környező falvak egészségügyi központjaiban is találkoznak a rászorulókkal. A térségben  sok a maláriás.  A nehéz fizikai munka miatt rengetegen küszködnek mozgásszervi, ízületi, nőgyógyászati  problémákkal.  A heti hat napon át dolgozó orvosoknak emellett főként bőr, légúti és gyomorbetegségben szenvedőket kell kezelniük. Gyakori az alultápláltság, láz és köhögés. A misszió tagjai orvosi eszközöket, kötszereket, fertőtlenítőt visznek magukkal, a gyógyszereket helyben vásárolják meg.  A Madagaszkárra utazók között van egy pedagógus is, aki Magyarországon hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozik. Azt méri fel, hogy a helyi iskolákban milyen módszerekkel lehet rávenni a diákokat arra, hogy tudatosan  vigyázzanak magukra, az egészségükre. A kezdeményezés szorosan kapcsolódik  az Afrikai-Magyar Egyesület  távtámogatási programjához.  Ennek az a lényege, hogy  örökbe lehet fogadni egy afrikai gyermeket. Aki vállalja a “gyámságot , havi négyezer forint befizetésével biztosítja védence folyamatos iskoláztatását, ellátását.    Az AHU eddigi hat orvosi missziója rendkívül sikeres volt. A hat csapat tizenhat orvosa egy - egy hónap alatt összesen több mint 17 000 beteget látott el, gyógyszert is biztosítva számukra. A kezelt betegek számának és az orvosi misszió költségének összevetése alapján egy beteg megmentése átlagosan 500 – 1 000 Ft-ba került.  Az Afrikai – Magyar Egyesület folyamatos orvosi ellátást kíván biztosítani a területen, ezért 2011-ben további missziókat indítunk, hogy önkénteseink továbbra is segíthessenek a rászorulóknak. A missziót folyamatosan figyelemmel kísérhetik a www.ahu.hu oldalon megjelenő blogban és a www.afriport.hu  híreiben. A misszió ideje alatt a radiocafé 98.6 AfriCafé c. műsorában élő bejelentkezést hallhatnak minden vasárnap 11-12 h között.  A missziót elkíséri az MTV forgatócsoportja is, Al Ghaoui Hesna a www.hesna.blog.hu weboldalon fog videoblogot vezetni. Az Afrikai - Magyar Egyesület folytatja az adománygyűjtést annak érdekében, hogy a szegénység következményeit csökkentse.   A misszió tagjainak biztonságát a Mondial Assistance garantálja.
    Kiadó: Afrikai-Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.