OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2011. január 5., szerda 19:38

Kiemelkedő mértékű EU-s forrást nyertek civilek Pécs-keleti városrészében.
    Budapest, 2011. január 5., szerda (OS) - Civil szervezetek együttes összefogással Pécs (távol)Keleti-városrészében (Somogy, Vasas, Hird) egyedülálló EU-s forrást nyertek speciális képzési, tehetséggondozói, oktatási-nevelési célokra. A projekt keretében megvalósuló fejlesztésben 2012. május 31-ig részesülhetnek a terület lakosai, amelyet a helyi iskolák tanárai, civil szervezetek tagjai valósítanak meg. A megszüntetésre ítélt és 2010. szeptemberétől civil működtetésre átvett művelődési házakat együttes összefogással sikerült megmenteni a bezárástól, így a program megvalósításának helyszínén túl új kulturális színtérrel gazdagodott az eddig elhanyagolt terület.

    A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kiírt Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 3.2.3/09/2  Építő közösségek , közművelődési intézmények az élethosszig tanulásért 2. kör: A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában című pályázatra a Vasasért Egyesület 2010. március 31-én, támogatásra érdemesnek ítélt pályamunkát nyújtott be. A pályázaton elnyert összeg 33 880 228 Ft. A pályázat előkészítésében és megírásában aktívan közreműködött a Tegyünk Egymásért Egyesület, a Somogyi Betyárok Lovas Egyesület és a Vasasi Szent Borbála Egyesület. A pályázat megírására a négy egyesület a Baranya megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése program keretén belül készült fel, mely 2009 nyarától 2010 nyaráig tartott és havonta többnapos elfoglaltságot jelentett a résztvevő szervezetek számára.   A pályázat elbírálása sajnos tovább tartott, mint az várható lett volna, ezért a projekt kezdésének időpontja augusztus 1-éről november 1-re került át. Jelenleg az előkészítő munkálatok folynak. A projektiroda, mely a Kossuth Művelődési Házban (Pécs-Vasas, Búzakalász u. 47.) lesz, már elkészült.  A szakkörök, foglalkozások, melyek február 1-étől lépcsőzetesen indulnak, befogadására alkalmas terek kialakítása még folyamatban van. Az érdeklődők a szakkörök és foglalkozások rendkívül színes skálájából választhatnak majd. Terjedelmi korlátok miatt nem sorolhatjuk fel az összeset, ezért mindazok, akik további részleteket, illetve a nyitórendezvényünk idejét, helyét is meg szeretnék tudni, azok azt a http://shvonline.hu/news.php oldalra kattintva megtalálhatják.   Kocsisné Nagy Margit projektvezető  Berényi Zoltán szakmai vezető
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.