OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2011. január 14., péntek 13:03

Az MSZP politikai nyilatkozata
    Budapest, 2011. január 14., péntek (OS) - A kormány zsarolással és fenyegetéssel arra kényszeríti a magánnyugdíjpénztárak tagjait, hogy – lemondva eddigi megtakarításaikról, lemondva az öngondoskodásról – teljes egészében az állami nyugdíjrendszerre bízzák időskori ellátásukat. Az így nyert pénzt a kormány kivonja a nyugdíjrendszerből és más célokra költi el. Aki mégis a magán-nyugdíjpénztári tagságának fenntartása mellett dönt, azt büntetőadóval sújtják, és a további munkában töltött éveit az állami nyugdíjrendszer nem ismeri el. Mindez egyértelműen cáfolja a Fidesz-kormány azon állítását, hogy biztosítja a szabad választás lehetőségét.

    A kormány intézkedése alkotmányellenes, mert nem tartja tiszteletben a magántulajdon sértetlenségét. Tisztességtelen, mert törvényben biztosított szolgáltatást von el úgy, hogy nem ad kompenzációt. Felelőtlen, mert aláássa a nyugdíjrendszer kiszámíthatóságát. Lelkiismeretlen, mert kockáztatja sok millió dolgozó magyar állampolgár időskori biztonságát és életlehetőségét.
Az MSZP célja, hogy Magyarországon helyreálljon az igazságos, fenntartható és megfelelő garanciákat nyújtó nyugdíjrendszer. Elfogadhatatlan, hogy a befizetett nyugdíj-hozzájárulás után ne járjon az érintett számára állami nyugdíj.

Ezzel a nyilatkozattal a Magyar Szocialista Párt kötelezettséget vállal, hogy amint lehetősége lesz, igazságot szolgáltat a jogszerűtlen államosítás elszenvedőinek és kárpótolni fogja az állami nyugdíjjogosultság visszaadásával mindazokat, akiket kár ért.

az MSZP Országos Elnöksége,
az MSZP Választmányának vezetősége,
az MSZP parlamenti frakciójának képviselői

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.