OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. február 9., szerda 19:14

A Nemzeti Pedagógus Műhely állásfoglalása az oktatási törvények koncepciójáról
    Budapest, 2011. február 9., szerda (OS) - A Nemzeti Pedagógus Műhely a magyar ifjúság jövőjéért érzett felelősségétől indíttatva nyilvánosságra hozza véleményét a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által elkészített közoktatást és felsőoktatást érintő törvények terveiről.

    Véleményünk, hogy a Hoffmann Rózsa államtitkár és munkatársai által az elmúlt hónapokban végzett munka eredménye a rendszerváltás óta a legalaposabb szakmai, oktatáspolitikai koncepció, amely oktatási rendszerünk legtöbb válságos problémájára megoldást kínál.
Meggyőződésünk, hogy a szakmai vita tárgyát képező tervek ígéretesebbek, mint az elmúlt húsz év bármelyik miniszterének oktatáspolitikai munkássága volt.
A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának politikája néhány ponton vitatható. Nem képes a korábbi oktatáspolitika minden rossz döntéseitől szabadulni, és nem tud az összes politikai, gazdasági és szakmai érdekcsoport nyomásának ellenállni.
Mindezek mellett azonban úgy véljük, hogy a jelen koncepció megérdemli a szakma támogatását.

Dr. Baranyi Károly elnök

    Kiadó: Nemzeti Pedagógus Műhely

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.