OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. március 12., szombat 10:36

Az új Alkotmány szövege nem biztosít kellő védelmet a gyermekek számára. Magyarországon nincs igazi gyermekvédelem, csak utógondozás!
    Budapest, 2011. március 12., szombat (OS) - Nemzetközi egyezmények szerint: A gyermek, fizikai és szellemi fejletlensége miatt, különös biztosítékokat és gondozást igényel, beleértve a megfelelő jogi védelmet, ezért az elfogadott törvényekben figyelembe kell venni a  gyermek mindenek felett álló érdekét .

    Figyelemmel az új alkotmányban meghatározott Nemzeti Nyilatkozat szövegére, amely szerint:  Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelki erejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot , minthogy az emberiségnek a legjobbat kell nyújtania a gyermek számára, az országos szülői szervezetek a Magyar Országgyűléshez fordulnak, hogy kerüljön be az új Alkotmányba a gyermekek mindenek felet álló érdekének figyelembe vételére vonatkozó szövegszerű javaslatuk:
X. § (1) A Magyar Köztársaság biztosítja, hogy a  szociális védelem, a nevelés, az oktatás köz- és magánintézményei, a bíróságok, a közigazgatási hatóságok, és a törvényhozó szervek, továbbá  a természetes személyek felnőttek minden, a gyermeket érintő döntésükben a gyermek mindenek felett álló érdekét veszik figyelembe elsősorban.
Indoklás:
Az elmúlt évben több olyan új törvény és jogszabály került elfogadásra, amelyek szigorú büntetést, és fegyelmező intézkedéseket írnak elő a cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes kiskorú gyermekekkel szemben. további tervezett intézkedések a gyermekek megrendszabályozása érdekében: a gyermekek büntethetősége 14 éves koruk előtt, a buktatás intézményének törvényesítése, az iskolából való eltávolítás lehetősége 15 éves kortól, és a pedagógusok által követelt testi fenyítés bevezetése.
A különböző szervezetek, szociális és oktatási szakemberek tanulmányaikban, sajtó és média megnyilvánulásaikban folyamatosan sértegetik a magyar gyermekeket: drogoznak, alkoholizálnak, fiatalon kezdenek szexuális életet, lusták, nem akarnak tanulni, , bűnöznek, kövérek, rossz a fizikai állapotuk, satnyák, agresszívek.
A büntető, és fegyelmező intézkedéseket nem követte semmilyen a gyermekek veszélyeztetését megakadályozó védő, óvó intézkedés!
Sajnálatos tény az évtizedek óta változatlan számú tanulói és szülői agresszió  felnagyítása, propagálása, ugyanakkor a gyermekek ellen alkalmazott testi és lelki erőszak valóban többszörösére emelkedett a nevelési, oktatási intézményekben.
Ez az összehangolt  támadás  a védekezésre képtelen gyermekekkel szemben ellentétes a gyermekjogi egyezményekkel és az új Alkotmányban tett, fent már említett Nyilatkozattal.
Mivel a gyermekeik felneveléséért elsősorban felelős szülők érdekérvényesítő lehetőségei korlátozottak (tájékozatlanság, felkészületlenség, megfélemlítés), ezért javasoljuk, hogy minden döntési helyzetben levő felnőtt számára alkotmányos kötelesség legyen a gyermek mindenekfelett álló érdekének figyelembevétele.
Szóvivő: Keszei Sándor (06-30/433-8754) További információ: www.mszoe.hu

    Kiadó: Magyarországi Szülők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.