OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. április 7., csütörtök 17:03

Kiállunk a bábáinkért
    Budapest, 2011. április 7., csütörtök (OS) - Április 7. az Otthonszülés Napja

    Geréb Ágnes legyen szabad!   Felemás érzésekkel ünnepeljük április hetedikét, az Otthonszülés Napját.  Több mint húsz év semmittevés után a jelenlegi kormányzat megteremtette az otthonszülés szabályozásának alapjait. Örülhetnénk, hogy rendőrségi fogdák és bírósági tárgyalók helyett végre a tárgyalóasztalnál finomíthatjuk tovább a vonatkozó jogszabályokat. Örülhetnénk, hogy végre vége az otthonszülők hatóságok általi üldöztetésének .   Mindeközben azonban dr. Geréb Ágnes, az otthonszülés hazai elindítója immár hetedik hónapja előzetes letartóztatásban van. Lakásához naponta négyszer mennek ki ellenőrizni a rendőrök, hogy gyermekei és  kiskorú unokái mellett nem kísér-e suttyomban szüléseket.  Dr. Geréb Ágnes az első magyar szülész-nőgyógyász, akit két év letöltendő börtönre ítélt a bíróság – úgy, hogy az ügyész ennél enyhébb büntetést javasolt.   Vajon miért vele akar példát statuálni a hatalom? Vajon miért asszisztált egy bíró a magyarországi szülészet megreformálásában ellenérdekelt csoportoknak? Vajon miközben a kormányzat meghallotta a családok ezreinek kérését, hogy maguk dönthessenek gyermekeik születésének módjáról, miért tartanak  egy ötven kilós bábától?   Geréb Ágnes szabadsága nélkül nem lehet a nőknek szabad választása. Büntetésével szimbolikusan minden, a szülésnek e módját választó család fölött tör pálcát a hatalom.  
    Kiadó: Születésház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.