OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2011. április 19., kedd 14:50

600.000 embert érint az Európai Fogyatékosügyi Stratégia hazai végrehajtása
    Budapest, 2011. április 19., kedd (OS) - A fogyatékos embereket uniós polgárként megillető jogok érvényesítése, mindennapi életük megkönnyítése a célja annak a 2010-ben elfogadott európai fogyatékosügyi stratégiának, amely a magyar elnökség április 20-ra szervezett magas szintű konferenciájának témája.

    A Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsa (FESZT), mint a European Disability Forum teljes jogú tagja részt vett a stratégia kidolgozásában, és bízik abban, hogy tapasztalataival, javaslataival a megvalósítást is segíteni tudja, ezért várakozással tekint a holnapi rendezvényre.
A FESZT kiemelt célja a fogyatékos emberek számára is hozzáférhető, befogadó oktatás elérése, a foglalkoztatási lehetőségek bővítése és a szegénység elleni küzdelem.
Az Európai Unióban 80 millió, hazánkban mintegy 600.000 fogyatékos ember él. Körükben alacsonyabb a foglalkoztatottság és az iskolázottság szintje, a szegények aránya pedig 70%-kal nagyobb az átlagosnál.
Az uniós stratégia megfelelő hazai végrehajtása a Magyarország által elsőként ratifikált Fogyatékossággal élő Személyek Jogairól szóló Egyezményben foglalt követelmények megvalósításához is hozzájárulhat.

Gyene Piroska
a FESZT elnöke

dr. Hegedűs Lajos
a FESZT alelnöke

További információ: 00 36 30 96 20 199-es telefonszámon

    Kiadó: Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége EFOESZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.