OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 10. szombat
Ismertető


2011. április 27., szerda 13:46

A kisebbségi ombudsman sajtóközleménye a Gyöngyöspatán lezajlott tragikus események utáni helyzetről
    Budapest, 2011. április 27., szerda (OS) - Azonnali személyes találkozót kezdeményeztem Orbán Viktor miniszterelnökkel az elmúlt éjszaka, Gyöngyöspatán lezajlott tragikus események miatt.

    Közvetlenül megkerestem a belügyi tárcát is, Kontrát Károly parlamenti államtitkár azt az ígéretet tette, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a közrend és közbiztonság megőrzése érdekében. A települést rendőri erőkkel lezárják, és nem engedik be azokat a nem helyi lakosokat, akikről feltételezhető, hogy a további rendbontás szándékával közelítenek.

A múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésemben felvázolt forgatókönyv tehát tovább íródott, a helyben kialakult feszültségek véres verekedésbe torkolltak. Ezek közvetlen körülményei ugyan nem tisztázottak, mindannyian tudjuk azonban, hogy a hónapokig tartó megszállás  és az azóta felgyűlt félelem és feszültségek mellett a folyamatos provokáció váltotta ki az eseményeket. Nem reménykedhetünk abban, hogy a történet végére tegnap éjjel pont került. Az elmúlt hetek pártpolitikai villongásai és  egymásra mutogatása  után az államnak és szerveinek kell normalizálnia a körülményeket. Nem tudjuk, hogy kinek az érdeke lenne egy polgárháborús helyzet kialakulása, de a felelősen gondolkodó embereknek biztosan nem.  

    Kiadó: Országgyűlési Biztos Hivatala

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.