OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. május 4., szerda 13:40

KEP Fórum és Együttműködési Megállapodás a falusi turizmus fejlesztéséről Csizmadia László kapta idén a Közép-Európai Pannonia Szenátora címet
    Budapest, 2011. május 4., szerda (OS) -

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e heti budapesti rendezvénye a falusi és agroturizmus helyzetét, fejlesztési lehetőségeit vitatta meg Kovács Ferenc országgyűlési képviselő, a Parlament falusi turizmusban illetékes albizottsága elnöke, Vas megye Önkormányzata elnöke, a KEP alelnöke vezetésével, hg. Esterházy Antal KEP elnök és több Kárpát-medencei ország KEP képviseletvezetője részvételével, nagy érdeklődés mellett.

A KEP fórumon bevezető előadást tartottak Csizmadia László a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) elnöke és Balogh Károly a Magyar TDM Szövetség elnöke. A fórumon részt vettek a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és más illetékes hazai és határon túli szervezetek szakmai képviselői.

A rendezvény elején ünnepélyes keretek között átnyújtották a Közép-Európai Pannonia Szenátora idei kitüntető oklevelét Csizmadia László FATOSZ elnöknek hg. Esterházy Antal a KEP elnöke és Kovács Ferenc a KEP alelnöke, a parlamenti albizottság elnöke. Laudációjában Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja kiemelte, hogy Csizmadia László a falusi- és agroturizmus legfontosabb érdekképviseleti szervezete elnökeként és két főiskola tanaráként ma is Magyarország és
Közép-Európa egyik leghatékonyabb szakembere a turizmusban.

A Fórum keretében Együttműködési Megállapodás került aláírásra a négy szervezet (Országgyűlés Sport és Turizmus Bizottsága Kastélyok, Várak és Falusi Turizmus Albizottsága, KEP, FATOSZ, Magyar TDM Szövetség) elnökei részéről a magyar vidéki, falusi- és agroturizmus fejlesztése érdekében. Ennek jelentőségét az illetékes parlamenti albizottság elnöke Kovács Ferenc KEP alelnök abban jelölte meg, hogy a falusi turizmus fejlesztésével javítani lehet a vidéki foglalkoztatási és jövedelmi viszonyokat, a lakosság szabadidő eltöltés körülményeit és a nemzetközi turizmus vonzerejét az egész országban, sőt az egész Kárpát-medencében. (további információ: www.kepcp.hu )



                KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.