2024. április 20. szombat

2011. május 12., csütörtök 15:19

Az MNV Zrt. közleménye - Valós tények a szegedi SZEFO Zrt. működéséről
    Budapest, 2011. május 12., csütörtök (OS) - Egy országos hetilap mai számában helyreigazítást tett közzé a szegedi SZEFO Zrt.-ről korábban megjelentetett, valótlan állításokat tartalmazó cikke kapcsán. Ehhez kapcsolódva az MNV Zrt. a társaság működéséről az alábbi tájékoztatást adja.

A megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztató szegedi SZEFO Zrt. közel 25 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta az elmúlt évet.
    100 új munkahely, 800 alkalmazott, 2,2 millió euró export árbevétel, 23 százalékkal magasabb, 23.827.000 Ft adózás előtti nyereség - ezek a szegedi SZEFO Zrt. 2010. évi mérlegének legfontosabb adatai. A foglalkozási rehabilitációs tevékenységet is folytató cég egymillió euróval növelte export rendelési állományát.
    A 100 százalékos állami tulajdonban lévő szegedi társaság - az 1999-ben megkezdett reorganizáció keretében - az elmúlt évtizedben 1,5 milliárd forintos fejlesztést végrehajtva havi 20 ezer termék előállítására alkalmas csúcstechnológiát állított üzembe. A menedzsment tudatos fejlesztési koncepciójának és innovációs elkötelezettségének megfelelően a társaság és a Szegedi Tudományegyetem az elmúlt két évben olyan K+F együttműködést alakított ki, amelynek eredményeként ma már sorozatgyártásban állítják elő a Nemzetközi Szabadalmi Oltalmi eljárás alatt álló nanosilver technológiájú pulóvereket.
    A SZEFO 2010-ben elnyerte a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést, mert alkalmazottainak 64 százaléka megváltozott munkaképességű. Piaci tevékenységének eredményességével pótolni tudja, hogy a társaság egy főre jutó támogatási színvonala közel 40 százalékkal alacsonyabb, mint az egyéb rehabilitációs költségtámogatás alatt működő foglalkoztatóké.
    Az elmúlt időszak jelentős fejlesztéseiből adódóan számottevően megemelkedett forgóeszköz igény megfelelő mértékű biztosítása érdekében az MNV Zrt. 2009-ben forgóalap feltöltés céljából 200 millió Ft-tal megemelte a táraság jegyzett tőkéjét.
    Az MNV Zrt. Igazgatósága április közepén fogadta el a társaság 2011. évi üzleti tervét, amely 2011-ben stabil gazdálkodást, a 2012-2013. években a nanosilver technológiájú, saját márkás termékek piacának bővítésével dinamikus nyereségnövelést tartalmaz.

Budapest, 2011. május 12.

Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

----------------------------------------------------------------- --