OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2011. május 23., hétfő 15:24

Szegedi Csanád a Facebook cenzúráról - Open letter by Csanád Szegedi on the issue of censorship at Facebook (1. rész)
    Budapest, 2011. május 23., hétfő (OS) -

    Tisztelt Facebook Tartalomszerkesztők!         Az Európai Parlament képviselőjeként mélységesen megdöbbent és aggaszt az Önök minapi lépése, mellyel korlátozzák a szólás szabadságát azáltal, hogy letiltották a kuruc.info weboldalt a közösségi portálukról.         Szeretném felhívni szíves figyelmüket, hogy a kuruc.info az egyik legolvasottabb  magyar hírportál, illetve a legolvasottabb konzervatív és hazafias híroldal, melynek látogatottsága a Google statisztikája szerint eléri a napi 80 ezer és havi egymillió egyedi olvasót. Csak magán a Facebookon közel 30 ezer követője van, ami által a második legnépszerűbb magyar híroldal. A tényfeltáró hírportál 2006 eleje óta működik, s mint ilyen, azóta folyamatosan eleget tesz az összes vonatkozó jogszabálynak.         Ezúton emlékeztetem Önöket az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló Európai Egyezmény 10. cikkére, amely rögzíti a véleménynyilvánítás szabadságát, és az alábbiakat mondja ki: Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát és az információk, eszmék megismerésének és közlésének szabadságát országhatárokra tekintet nélkül és anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhasson.          A fentiek tükrében az Önök minapi döntését – amellyel letiltották a kuruc.infót a Facebook oldaláról, s amely által a felhasználókat megakadályozzák abban, hogy  tetszikeljék   vagy akár privát üzenetben (!) továbbítsák a kuruc.info oldal linkjeit – a szólás- és véleményszabadság súlyos megsértésének tartom.         Korábban az Európai Parlamentben már felemeltem a szavam a kuruc.info védelmében, és azért, mert a Magyarországon hatalmon lévő kormány megpróbálta korlátozni a polgári szabadságjogokat a botrányos médiatörvénnyel is.         Amennyiben a Facebook nem állítja helyre és tartja tiszteletben a polgári szabadságjogokat, hasonló módon kénytelen leszek az Európai Parlament ülésén szót emelni ezen alapvető emberi jogok védelmében.  
       Mindazonáltal remélem, hogy csupán valami félreértésről lehet szó – eddig ugyanis meg voltam győződve arról, hogy a Facebook egy politika felett álló intézmény, melyet én is fontos kommunikációs eszköznek tekintek. Éppen ezért bízom benne, hogy mint a világ legnépszerűbb közösségi portálja, az Önök cége megteszi a szükséges lépéseket a felhasználói szabadságjogok biztosításához.         Tisztelettel         Szegedi Csanád, az Európai Parlament képviselője, a Jobbik alelnöke
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.