OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2011. május 27., péntek 15:25

Civil gyakornoki és kommunikációs program Heves megyében
    Budapest, 2011. május 27., péntek (OS) - Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány elindította Civil gyakornoki és kommunikációs program Heves megyében című programját, hogy felkutassa a tehetséges, hallgatói jogviszonyban álló fiatalokat, gyakorlati lehetőséget biztosítson a tapasztalatszerzésre és megkönnyítse a későbbi szakmai boldogulásukat.

    A programban az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködve márciusban és áprilisban összesen 12 hallgató gyakornokoskodott 10, különféle, a tanulmányaikhoz, érdeklődési körükhöz leginkább illeszkedő, Heves megyében működő non-profit, civil szervezetnél. A program sikerét bizonyítja az egyik  hallgató nyilatkozata gyakornoki idejéről: Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy bekerültem a munkába. Jól érzem magam ebben a közösségben, sok új embert ismerhettem meg. Sok tapasztalatot, ismeretet gyűjtök minden alkalommal. Számomra a legnagyobb élmény, hogy megtapasztalhattam  a munka ízét , milyen az, mikor pályázatot írunk, rendezvényt szervezünk stb. Köszönöm a Kárpátok Alapítványnak a lehetőséget, hogy bekerültem a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesülethez. Köszönöm a sok segítséget mentoromnak is. Léhi Ádám- gyakornok, az EKF földrajz szakos hallgató. A Program részeként a hallgatók és mentoraik májusban részt vettek egy  30 órás akkreditált kommunikációs képzésen, ahol elméleti és sok gyakorlati feladat segítségével betekintést nyertek az emberi kommunikációba, a szervezeti kommunikációba és PR, tárgyalási valamint prezentációs ismeretekbe is. A program egy záró műhelymunkával zárult május 27-én, ahol a gyakornokok és mentoraik megkapták elismerő okleveleiket, a hallgatókat egy a tanulmányaikhoz illeszkedő könyvvel, a civil szervezeteket pedig a Program által finanszírozott a szervezetüket bemutató kiadvánnyal jutalmaztuk- mondta el Magyar Anikó, a program koordinátora. Bővebb információ az Alapítvány honlapján olvasható.
    Kiadó: Kárpátok Alapítvány-Magyarország

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.