OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. május 31., kedd 09:48

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság: elutasítjuk a hátrányos helyzetűek szembefordítására irányuló törekvéseket
    Budapest, 2011. május 31., kedd - Visszautasítjuk azokat a múlt héten megjelent tudósításokat, melyek azt a látszatot szeretnék kelteni, mintha a kormányzat bárkit származása alapján, alanyi jogon kívánna plusz támogatásban részesíteni.

    Ilyet sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke, sem más kormányzati szereplő nem mondott vagy nyilatkozott. A 2011. december 27-én elfogadott, 1315/2010. számú,  a szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci modellprogramjának koncepciójáról és a kapcsolódó intézkedésekről” szóló kormányhatározat világosan rögzíti azokat a feltételeket és azt az elvárt teljesítményt, melynek alapján bárki (származásától függetlenül) részt vehet a komplex modellprogramban.  
    A résztvevők elsősorban új vagy felújított lakóépületben való elhelyezésben részesülhetnek, további támogatott képzések és munkalehetőség biztosítása mellett. A résztvevők számára a kötelmek elmulasztása a programból való kiesést eredményezheti. Kizárólag olyan családok juthatnak jobb lakókörülmények közé, amelyek munka-, tanulási és/vagy közösségi teljesítményében növekedés tapasztalható, és ez a helyi közösség számára is megismerhető.

    Budapest, 2011. május 31.

    Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
    Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság












-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.