2024. április 20. szombat

2011. május 31., kedd 09:48

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság: elutasítjuk a hátrányos helyzetűek szembefordítására irányuló törekvéseket
    Budapest, 2011. május 31., kedd - Visszautasítjuk azokat a múlt héten megjelent tudósításokat, melyek azt a látszatot szeretnék kelteni, mintha a kormányzat bárkit származása alapján, alanyi jogon kívánna plusz támogatásban részesíteni.

Ilyet sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke, sem más kormányzati szereplő nem mondott vagy nyilatkozott. A 2011. december 27-én elfogadott, 1315/2010. számú,  a szegregált lakókörnyezetben mélyszegénységben élők komplex lakhatási és képzéssel egybekötött munkaerő-piaci modellprogramjának koncepciójáról és a kapcsolódó intézkedésekről” szóló kormányhatározat világosan rögzíti azokat a feltételeket és azt az elvárt teljesítményt, melynek alapján bárki (származásától függetlenül) részt vehet a komplex modellprogramban.
    A résztvevők elsősorban új vagy felújított lakóépületben való elhelyezésben részesülhetnek, további támogatott képzések és munkalehetőség biztosítása mellett. A résztvevők számára a kötelmek elmulasztása a programból való kiesést eredményezheti. Kizárólag olyan családok juthatnak jobb lakókörülmények közé, amelyek munka-, tanulási és/vagy közösségi teljesítményében növekedés tapasztalható, és ez a helyi közösség számára is megismerhető.

Budapest, 2011. május 31.

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
    Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.