OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 29. szombat
Ismertető


2011. június 6., hétfő 13:50

Nemzeti Ifjúsági Tanács helyzetjelentés
    Budapest, 2011. június 6., hétfő (OS) - Mivel hazánkban jelenleg nem működik horizontális ifjúsági képviselet, ezért az ifjúsági szervezetek az Európai Ifjúsági Fórum munkájába közvetlenül nem kapcsolódhatnak be. Az EU-elnökségi projekt részét képezi az, hogy segítse a magyar ifjúsági szervezeteket és ezáltal változzon a helyzet. A korábbi próbálkozásokból is tanulva, egy hosszú távon életképes magyar Nemzeti Ifjúsági Tanács megalapozása a cél.

    Az Európai Hallgatók Hálózatának Egyesülete a magyar EU-elnökség alatt az Európai Ifjúsági Fórum (youthforum.org) partnere. Egy közös projektben Szabados Viktor EU-elnökségi összekötő látja el a brüsszeli székhelyű, 100 tagszervezettel rendelkező egyetlen, legszélesebb európai ifjúsági képviselet és a magyar EU-elnökség, ifjúság közti koordinációt. Az EU-elnökségi projektben 2011 január óta több egyetemen, ifjúsági rendezvényen került sor előadásokra, illetve online és nyomtatott sajtóban való megjelenésekre. 2011 májusában a Magyar Ifjúsági Konferencia is napirendjére vette e kérdést.

Fontos, hogy mindenkit vonjunk be és politikai helyett, szakmai kérdésként kezeljük a Tanácsot. Ezért is szeretnénk még a magyar EU-elnökség alatt jól működő Nemzeti Ifjúsági Tanácsok és az Európai Ifjúsági Fórum munkáját bemutatni. Elengedhetetlen, hogy megismerjük felépítésüket, működési és finanszírozási gyakorlatukat. A Tanácsok az Európai Ifjúsági Fórum ernyője alatt dolgoznak együtt, ezért az európai követelmények, bekapcsolódási lehetőségek megismerése is szükséges. , fogalmaz Szabados.

Fontos, hogy tanuljunk a szomszédaink és a Fórum tapasztalataiból, ezért Szabados kiemelte, hogy 2011. június végén a budapesti Európa Pontban nemzetközi vendégekkel egy Nemzeti Ifjúsági Tanács konzultáció lesz a Felsőoktatási Diákszervezetek, Mobilitás, Európai Bizottság támogatásával. Teljes cikk: www.elnoksegtudositoi.eu
    Kiadó: Felsőoktatási Diákszervezetek Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.