OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2011. június 6., hétfő 16:20

Az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanácsának közleménye
    Budapest, 2011. június 6., hétfő (OS) - Ötvenöt percig tartott és eredmény nélkül zárult a csoportos létszámleépítésről szóló konzultáció második fordulója hétfőn. Az üzleti terv ígért kivonatolt változatát a gazdasági vezérigazgató-helyettes időhiányra hivatkozva nem készítette el, pedig az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács azt már a múlt héten kérte.

    A tárgyalások emiatt megtorpantak, ezért az Üt. szükségesnek tartja, hogy az érdemi párbeszéd, a konzultáció a törvényben előírtnál három nappal tovább tartson.
    A munkáltató és az Ideiglenes Üzemi Tanács még a konzultációsorozat legelején szoros ütemtervben állapodott meg. A késedelem miatt, a következő, csütörtöki tárgyalási napon egyeztetnek a felek a gazdálkodásról, továbbá a csoportos létszámleépítés elkerülésének módjáról. A munkáltató ígérete szerint előző nap az Üt. rendelkezésére bocsátja a már múlt héten kért adatokat.
    Szintén csütörtökre ígérte a munkáltató, hogy átadja írásban a csoportos létszámleépítésben érintettek kiválasztásának szempontjait, továbbá a humán erőforrási, a gazdálkodási, a létesítményüzemeltetési, a jogi és a kommunikációs területeket érintően folytatódnak a tárgyalások.
    Pénteken a műsorkészítők, a gyártás területét, illetve a hírügynökségi specialitásokat érintő létszámleépítés szakmai konzultációja várható.
    Az Ideiglenes Üzemi Tanács ismételten kérte a munkáltatót, hogy amennyiben elkészült az érdekképviselet számára ez idáig még ismeretlen műsorstruktúra és műsorterv, azt ugyancsak bocsássa az Üt. rendelkezésére.
    Az Üt. hétfőn átadta a munkáltató tárgyalódelegációjának azon javaslatait, amelyekkel enyhíthetőek az elbocsátásban érintettek erkölcsi és anyagi veszteségei.
                                                                    
                                                              
    MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.