OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2011. június 9., csütörtök 20:27

Szoros együttműködésben a PHDSZSZ és a MÚOSZ
    Budapest, 2011. június 9., csütörtök (OS) - A médiában dolgozók munkavállalói és szakmai érdekképviseletét erősítő megállapodást kötött a Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Június 16-án a MÚOSZ székházában a magyar közszolgálati médiumok utóbbi negyedévszázadát elemző konferenciát szerveznek társadalomtudósok, szakszervezeti vezetők, a civil szféra képviselői, valamint az átalakuló közmédia vezetőinek részvételével.

    A Postai és Hírközlési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (PHDSZSZ) és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) csütörtöki közös nyilatkozata szerint bár más-más társadalmi szerepet töltenek be, számos érdekük és céljuk egybeesik, kiemelten ilyen a magyar közéletben visszaszorult szolidaritás megerősítésének szándéka, a médiaszakmai szervezetek széttagoltságának, megosztottságának csökkentése.  Ennek érdekében az együttműködésbe igyekeznek bevonni minden releváns szakmai szervezetet, hogy mielőbb létrejöhessen a magyar médiát és a médiában dolgozók érdekeit képviselő ágazati fórum.   A megállapodás szerint a két szövetség a jövőben negyedéves rendszerességgel közösen értékeli és értelmezi a nyilvánosságot, a szólásszabadságot, az önszabályozást, a szakmai érdekképviseletet, érdekvédelmet érintő jogi és egyéb változásokat.   Az együttműködés keretében három munkacsoport alakul. A Jogi és Etikai Munkabizottság feladata lesz többek között a két szervezet tagjai számára Jogsegély Szolgálat biztosítása, részvétel az ágazatot érintő jogszabálytervezetek, kollektív és egyéb szerződések véleményezésében, valamint a szakmai érdekegyeztetés és konfliktuskezelés fórumainak megteremtése.  Az Érdekvédelmi, Szociális és Helyi Média Munkabizottság kiemelt figyelmet fordít ez utóbbi, különösen sérülékeny területen dolgozók képviseletére és érdekeinek védelmére, figyelemmel kíséri a köz- és magánmédiában a bérek, a tiszteletdíjak, a juttatások alakulását, részt vesz az ágazati kollektív szerződések kialakításában. A PHDSZSZ és a MÚOSZ mindemellett a kommunikáció, a PR és a nemzetközi kapcsolatok területén is közös munkára, egymás törekvéseinek támogatására, összehangolására készül.  Első közös rendezvényünk június 16-án a MÚOSZ székházában (1064 Bp., Vörösmarty u. 47/a.)  A magyar közmédia küldetése és lehetőségei  címmel, a magyar közszolgálati médiumok utóbbi negyedévszázadát elemző konferencia lesz társadalomtudósok, szakszervezeti vezetők, a civil szféra képviselői, valamint az átalakuló intézmények vezetőinek részvételével. A konferencia ingyenes. A részvételi szándékot, kérjük a 343-8771-es telefonszámon vagy az info@phdszsz.eu email-címen jelezzék! A részletes program az alábbi linken érhető el:  http://muosz.hu/programok.php?id=3051
    Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége MUOSZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.