OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2011. június 16., csütörtök 16:50

VISEGRÁDI NÉGYEK KÉPEKBEN”
    Budapest, 2011. június 16., csütörtök (OS) - A nemzetközi tagokból álló zsűri  kiválasztotta a  Visegrádi négyek képekben   című fotópályázat nyerteseit. A Kárpátok Alapítvány – Magyarország és a Kárpátok Alapítvány – Szlovákia fotópályázatára 48-an pályáztak és összesen 143 kép érkezett be.

    A Visegrádi négyek képekben című fotópályázat a Kárpátok Alapítvány Visegrádi régió kilátásai  című projektjének része volt. A projekt elsősorban a Kárpátok régióban működő közösségfejlesztéssel foglalkozó non - profit szervezetek közötti együttműködések kialakítására törekszik. Célja bemutatni, hogy ezen szervezetek működésének milyen hatásai lettek az adott országban.
A fotópályázattal célunk volt, felhívni a figyelmet a Visegrádi országok egyedülálló látnivalóra és a régióban működő helyi szintű együttműködésekre. Két kategóriában lehetett nevezni: Felejthetetlen Visegrád  címmel a visegrádi országok történelmi, földrajzi vagy kulturális látnivalóinak bemutatásával, illetve Visegrádi együttműködés  címen a visegrádi országokban élő emberek együttműködésének pillanatairól készült képekkel.
A lehetséges pályázók körét két korcsoportra osztotta az Alapítvány: nullától tizennyolc, és tizennyolctól harminc éves kor közöttiekre. Szlovákiából, Cseh-, Lengyel- és Magyarországról 48-an pályáztak és összesen 143 kép érkezett be a pályázatra. - mondta el Bata Boglárka, a Kárpátok Alapítvány- Magyarország ügyvezető igazgatója.

2011. május 30-án A nemzetközi tagokból álló zsűri  kiválasztotta fotópályázat nyerteseit:

1. kategória: Felejthetetlen Visegrád
0-18 éves korcsoport: A Nyugalom Szigete, Zichó Viktor, HU
19-35 éves korcsoport: Tóparton, Domboróczky János, HU

2. kategória: Visegrádi Együttműködés
0-18 éves korcsoport: A régi idők emléke, Szabadi Richárd, HU
19-35 éves korcsoport: Jazyk nie je bariérou (A nyelv nem akadály), Katarína Kasardová, SK

Az első helyezettek kategóriánként és korcsoportonként 100 euró díjazásban részesültek.  
A pályázat nyerteseinek kihirdetésére és a díjátadó ünnepségre 2011. június 10-én az Optima bevásárlóközpontban Kassán (Szlovákiában), a Civil Szervezetek Színes Városa elnevezésű program keretén belül került sor.

    Kiadó: Kárpátok Alapítvány-Magyarország

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.