OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 11. kedd
Ismertető


2011. július 5., kedd 09:33

A Fideszt nem érdekli a mezőgazdaság segítése
    Budapest, 2011. július 5., kedd (OS) - A Kormánypárti többség hétfőn este a parlamentben bioetanol jövedéki adóját 50 forinttal megemelte. Ezzel a döntéssel szembement az európai gyakorlattal, és tönkretett egy új feljövőben lévő ágazatot.

    Elképesztő, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetség az ország érdekével szemben az olaj lobbi szekerét tolja, a kispénzű emberek és a magyar mezőgazdaság segítése helyett multi cégek érdekeit képviseli.

Az is látszik, hogy a fideszes egyéni képviselők érdekérvényesítő képessége nulla, hiszen meggyőződésük ellenére kénytelenek asszisztálni ehhez a vérlázító disznósághoz.

Az MSZP nevében természetesen azonnal egyéni képviselői indítvánnyal kezdeményezzük a helyzet rendezését, ugyanis - ha így marad a jövedéki szabály - Magyarországnak esélye sem lesz betartani azt az uniós direktívát, amely szerint 2020-ra 10%-ra kell emelni az üzemanyagok esetében a megújuló energiahordozók arányát.


                                                                   Gőgös Zoltán
az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának alelnöke
az MSZP országgyűlési képviselője

    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.