OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. július 26., kedd 12:08

ITT AZ IDŐ - visszavenni a védett korú munkavállalókat!
    Budapest, 2011. július 26., kedd (OS) - Miután tegnap bizonyságot nyert, hogy  értelmetlen, hogy munkaképes emberek nyugdíjba menjenek, miközben hasznos munkát végezhetnének, és átadhatnák tapasztalataikat a fiatalabbaknak , ITT AZ IDŐ visszavenni mindazokat, akiket kizárólag a koruk miatt helyeztek a Nemzeti Együttműködés Rendszerén kívülre.

    
Az emberek 91,2 százaléka világosan, nagy többséggel amellett foglalt állást, hogy legyen védett kor intézménye. Ami úgy szól: 55 éves kor fölött csak igazán indokolt esetben, fegyelmi vagy más hasonló súlyú ügyben lehet elbocsátani munkavállalót a munkahelyéről. Tehát ez eldőlt. Az emberek világosan elmondták, hogy mit akarnak, és a kormány ennek megfelelően fog eljárni  - tette egyértelművé Szijjártó Péter, hogy az NGM által átdolgozott Munka Törvénykönyve - hála istennek - korántsem tekinthető Szentírásnak.

A Magyar Szocialista Párt a szóvivői deklaráció után várja a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményét, melyből kiderül, hogy mégsem rúgják ki azokat az ötven feletti médiamunkásokat, akiket néhány hete tömegével tettek utcára. Emlékeztetőül: az összes elbocsátott MTVA- munkatárs 40 százaléka (!) volt 50 év felett, a Duna TV-nél gyakorlatilag minden 50 fölötti női gyártásvezetőnek felmondtak.

Miután ismét bizonyságot nyert, hogy  értelmetlen, hogy munkaképes emberek nyugdíjba menjenek, miközben hasznos munkát végezhetnének, és átadhatnák tapasztalataikat a fiatalabbaknak , ITT AZ IDŐ visszahívni azokat a gyakran Nívó díjas, Pulitzer-emlékdíjas munkatársakat, akiket alig néhány hete tettek leállósávra. Csakúgy, mint a bezárt iskolák miatt elküldött pedagógusokat, az állami háttérintézményekből kirúgott közalkalmazottakat, akik között szintén feltűnően sok védett korú munkavállalót találunk.

Mert nem emberséges, hogy nyugdíj előtt álló embereket utcára tegyenek, nem törődve azzal, mi lesz velük.

Kormos Kata
szóvivő        
                                                                    
                                                    
    Kiadó: MSZP-Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.