OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. augusztus 8., hétfő 17:07

Az MTI reagálása a Süddeutsche Zeitung írására
    Budapest, 2011. augusztus 8., hétfő (OS) - Alex Rühle 2011. augusztus 2-i  Wie Orbán Ungarns Demokratie zerlegt” című írásában (http://www.sueddeutsche.de/kultur/demontage-der-ungarischen-demokrat ie-der-brutalpopulist-macht-die-eu-schweigt-1.1126940) több tárgyi tévedés is olvasható. A közmédia hírműsorai a Magyar Távirati Iroda Hírcentrumának szakmai felügyelete alá tartoznak, Papp Dániel azonban nem főszerkesztője, sőt még csak nem is alkalmazottja cégünknek. Amúgy a politikai főszerkesztői munkakör Magyarországon az 1980-as évek végén megszűnt.

    Sajnálatos módon Süddeutsche Zeitung ugyanabba a hibába esett, mint a Magyar Szocialista Párt 2011. augusztus 4-i közleményében, és mint a Népszava mai írásában: ők is az MTI Hírcentrum vezetőjének nevezték Papp Dánielt.
    Emellett, nincs nyoma hírügynökségünk archívumában annak, hogy a Médiatanács elnöke már tíz évvel ezelőtt kinyilvánította volna: a legfőbb célnak a száz százalékos véleménymonopólium megteremtésének kell lennie a médiában.
    Nem is lenne erre eszköze.
    Az MTI 1988 óta működteti az Országos Sajtószolgálatot, amelynek keretében biztosítja, hogy minden politikai párt és jelentős számú civil szervezet szerkesztői kontroll nélkül eljuttathatja véleményét a hírügynökség rendszerén keresztül az állampolgárokhoz.
    Az MTI 2011 májusától a külföldi hírügynökségektől átvett anyagok kivételével ingyenessé tette hírszolgáltatásának túlnyomó részét. Ingyenesen elérhetők egyebek mellett a Magyarországról szóló külföldi lapvéleményekből készült napi összefoglalóink is, így az Alex Rühle cikkéről is értesülhettek olvasóink.

    Rákosy Zsófia
    szóvivő
    Magyar Távirati Iroda

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.