OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. augusztus 31., szerda 11:40

Egyre határozottabb a tiltakozás: a MIÉSZ is a devizaadósokért
    Budapest, 2011. augusztus 31., szerda (OS) - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete a most szerveződő Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége mellé áll.

    A MIÉSZ egyetért azzal, hogy a deviza alapú hitelszerződések megtévesztőek voltak és tapasztalható,  hogy e szerződések következményeként cégek, vállalkozások ezrei mennek tönkre, családok tömegei kerültek és kerülnek a kilakoltatás veszélyhelyzetébe.   Nem csak az emberi szolidaritás – bár ez is elég lenne - hanem a Szakma saját piaci érdeke is azt diktálja, hogy ne zúduljon 150.000 lakásárverés a hazai ingatlanpiacra.  Ennek következményeként ugyanis ellehetetlenül a hazai lakóingatlan állomány, sőt még az ingatlanpiacot is további károk érhetik, azt teljesen bedöntheti, miáltal az Ingatlanszakma elveszítheti évekre a munkáját. A MIÉSZ és a DÉSZ együttműködési szerződést kötött.  A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége szervezői működtetik a www.devizaados.eu weboldalt, ahol a - http://www.devizaados.eu/index.php/regisztracio - regisztrációt követően bankonként és szerződés típusonként csoportosulnak a devizaadósok annak érdekében, hogy részt vehessenek a szövetség munkájában, majd  ezen belül pertársaságaikban, egyben beadhassák az illetékes bíróságokra kereseteiket.    A MIÉSZ nevében www.miesz.hu   Békési Béla elnök Seötér Ágnes alelnök Hajdú Tamás alelnök
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.