OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2011. szeptember 11., vasárnap 12:45

A Wallenberg Egyesület Kertész Ákos önkritikáját várja
    Budapest, 2011. szeptember 11., vasárnap (OS) - Kertész Ákos amerikai nyilatkozata elfogadhatatlan minősítéseket tartalmaz a magyarságra.

    Az RWE részéről sajnálattal figyeljük Kertész Ákos amerikai nyilatkozatának elmérgesedő visszhangját. Nyilvánvalóvá szeretnénk tenni, hogy Kertész Ákost - akinek munkáját számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el - kiemelten fontos magyar írónak tartjuk és nemzedékek nőttek fel könyvein.
Kortünet és mindennapi hazai valóság,hogy a közélet szereplői a felmerült kérdésekben éles, túlzó és néha elfogadhatatlan kritikát is megfogalmaznak. Kertész Ákos abban követett el komoly hibát, hogy nem áramlatokkal, nézetekkel vitázott, hanem a nemzetről fogalmazott meg olyan kritikát, amely sértő és elfogadhatatlan.
Az RWE korábbi nyilatkozataiban folyamatosan fellépett a gyűlöletkeltéssel szemben, de fel kell lépnünk akkor is, ha olyan jelenséggel találkozunk - a kezdeményező szándéka ellenére is - amely generálja a gyűlöletbeszédet.
Örülnénk, ha a kiváló író önkritikát gyakorolna nyilatkozata vitatott részeit illetően.

A Raoul Wallenberg Egyesület Elnöksége

    Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.