2024. április 20. szombat

2011. szeptember 21., szerda 17:16

Fulbright Tanárcsere Program az Amerikai Egyesült Államok és Magyarország között a 2012-2013-as tanévben
    Budapest, 2011. szeptember 21., szerda (OS) - A Fulbright Bizottság örömmel hirdeti meg tanárcsere programját a szaktárgyukat angol nyelven oktatni tudó középiskolai tanárok számára, a 2012-2013-as tanévre. A programban résztvevő tanár egy tanévet taníthat az Egyesült Államokban, míg amerikai cserepartnere Magyarországon taníthat egy tanévet a kiutazó magyar tanár intézményében.

A kiutazó tanár részére a Fulbright Program 3.300 USD havi ösztöndíjat biztosít, fedezi egészségügyi- és balesetbiztosítását, és vállalja a Magyarország és az Egyesült Államok közötti egyszeri oda-vissza utazás költségének teljes összegét. A program a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét, melyben ma már több mint 150 ország állampolgára vesz részt. A világszerte elismert Fulbright ösztöndíj program kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország a koronázási ékszerek hazakerülése után, 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta több mint 900 magyar állampolgár nyert el Fulbright ösztöndíjat.  Pályázati beadási határidő: 2011. október 21.  További részletek és jelentkezési űrlap a honlapon: http://www.fulbright.hu  Egyéb amerikai ösztöndíjlehetőségek: http://www.educationusa.hu
    Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány