OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2011. október 8., szombat 13:00

Az LMP nyílt levele Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek (2. rész)
    Budapest, 2011. október 8., szombat (OS) -

    Október 3-án, hétfőn azonnali kérdésben érdeklődtem a Programiroda jövőjét illetően. Soltész Miklós a Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár parlamenti válaszában megdöbbentő és felháborító módon érvelt. Véleménye szerint a szakmájukban elismert, kiváló tudással és évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakemberekből álló Programiroda  tanácsaira nincs szükség , szerinte a  liberális kötődésű társaság  támogatása felesleges. Úgy gondolom, hogy Soltész Miklós nem velem, hanem a kormány másik tagjával, Balog Zoltán államtitkárral, és a Kormány Roma Stratégiájával vitatkozott. Soltész Miklós szerint a Gyermekszegénység Elleni Programiroda  azt a felfogást támogatta, amely az elmúlt nyolc évben a nullára vitte le az országot .

A fentiek miatt kérdezem Öntől, melyik államtitkárnak higgyünk a Programiroda sorsát illetően? A  vadliberálisozó  Soltész Miklósnak, vagy Balog Zoltánnak, aki szerint a Programiroda munkája megőrzendő és védendő cél? Mi okozza ezt a feszítő ellentétet?

A kialakult helyzet miatt arra kérem Miniszter Urat, hogy tisztázza az ellentmondásokat. Tegye világossá, mi a célja a kormányzatnak a Programirodával, milyen szerepet szán annak a gyermekszegénység felszámolásában? És egyáltalán prioritásnak tekinti-e a gyermekszegénység elleni küzdelmet? Legyen-e jobb a gyerekeknek?


Budapest, 2011. október 8.

Üdvözlettel,

Szabó Tímea
országgyűlési képviselő,
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke



    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.