2024. április 25. csütörtök

2011. október 8., szombat 13:00

Az LMP nyílt levele Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek (2. rész)
    Budapest, 2011. október 8., szombat (OS) -

Október 3-án, hétfőn azonnali kérdésben érdeklődtem a Programiroda jövőjét illetően. Soltész Miklós a Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár parlamenti válaszában megdöbbentő és felháborító módon érvelt. Véleménye szerint a szakmájukban elismert, kiváló tudással és évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakemberekből álló Programiroda  tanácsaira nincs szükség , szerinte a  liberális kötődésű társaság  támogatása felesleges. Úgy gondolom, hogy Soltész Miklós nem velem, hanem a kormány másik tagjával, Balog Zoltán államtitkárral, és a Kormány Roma Stratégiájával vitatkozott. Soltész Miklós szerint a Gyermekszegénység Elleni Programiroda  azt a felfogást támogatta, amely az elmúlt nyolc évben a nullára vitte le az országot .

A fentiek miatt kérdezem Öntől, melyik államtitkárnak higgyünk a Programiroda sorsát illetően? A  vadliberálisozó  Soltész Miklósnak, vagy Balog Zoltánnak, aki szerint a Programiroda munkája megőrzendő és védendő cél? Mi okozza ezt a feszítő ellentétet?

A kialakult helyzet miatt arra kérem Miniszter Urat, hogy tisztázza az ellentmondásokat. Tegye világossá, mi a célja a kormányzatnak a Programirodával, milyen szerepet szán annak a gyermekszegénység felszámolásában? És egyáltalán prioritásnak tekinti-e a gyermekszegénység elleni küzdelmet? Legyen-e jobb a gyerekeknek?

Budapest, 2011. október 8.

Üdvözlettel,

Szabó Tímea
országgyűlési képviselő,
az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság alelnöke