2024. április 20. szombat

2011. október 10., hétfő 12:07

30 millióval rövidítette meg Esztergomot a Tétényi-féle újabb törvénysértés
    Budapest, 2011. október 10., hétfő (OS) - Tétényi Éva újabb törvénysértése miatt 30 millió forinttal károsította meg az esztergomi önkormányzatot, és a város lakosságát. A Komárom- Esztergom Megyei Bíróság ugyanis helyt adott annak a végrehajtási kérelemnek, melynek értelmében az egyik hitelező jogos 300 milliós követelését leveheti a város számlájáról. Ennek végrehajtási díja pedig 30 millió forint, melynek kifizetésére nem került volna sor, amennyiben a polgármester- asszony a bíróság által elfogadott egyezségi megállapodás szerint jár el.

Tétényi Éva novemberben törvénytelenül zúdította Esztergomra csődeljárását annak ellenére, hogy a képviselő- testület 11 határozatot hozott az elmaradt számlák kifizetésére, mivel a város számláján 1,2 milliárd forint állt rendelkezésre.
    Az adósságrendezési eljárást augusztus 1-jén a Komárom- Esztergom Megyei Bíróság lezárta, valamint végzésében jóváhagyta a hitelezőkkel kötött egyezséget, melyet a testület is elfogadott. Tétényi Éva azonban az 1 milliárdból egy forintot sem utalt el szeptember 30-ig a hitelezőknek, pedig 1,5 milliárd forint volt a város számláján. A több mint 100 kis-és középvállalkozás, amelyek teljesítették a korábbi szerződésekben foglalt megbízásokat, jogosan várnak a pénzükre, mert a létük függhet ettől. Tétényi Éva ennek ellenére megakadályozza, hogy a bírósági végzésben kiadott hitelezői igényeket kifizesse az önkormányzat. Hangsúlyoznánk egyetlen egy bank sem tartozik a szeptember 30-i utalásba, csak és kizárólag magyar vállalkozások.
Mivel polgármester- asszony már sokadszorra törvénytelenül nem hajtja végre a képviselő- testület határozatát és a bírósági végzést, az egyik hitelező végrehajtási kérelemmel fordult a bírósághoz. A Komárom- Esztergom Megyei Bíróság jogot adott arra, hogy a hitelező a város számlájáról levegye a jogos követelését, amelynek végrehajtási díja 30 millió forint. Így Tétényi Éva újabb törvénysértése miatt 30 millió forinttal károsította meg az esztergomi önkormányzatot, és a város lakosságát, melynek kifizetésére nem került volna sor, ha a polgármester- asszony a bíróság által kiadott végzés szerinti határidőt betartja. És ez csak egy inkasszó volt. Amennyiben Tétényi Éva a többi kifizetést sem teljesíti további 70 millió forintot vesz ki az esztergomi polgárok pénztárcájából.

Fidesz- KDNP Képviselő csoportja Esztergom

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.